Foto: arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode sa povređenim osobama.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedna osoba je zadobila teške telesne povrede dok su tri osobe lakše povređene. Materijalna šteta procenjuje se na oko 520.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine-3 i nepropuštanje pešaka -1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato je 79 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 25 vozača, od toga 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozača u vreme izrečene zaštitne mere i 6 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 13 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20mg/ml alkohola u organizmu i 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja su isključena 2 vozila od toga 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.