Rotary klub Zrenjanin, u saradnji sa JKP „Čistoća i Zelenilo“, organizovao je danas sadnju 25 sadnica povodom njihovog jubileja, 25 godina od reosnivanja kluba.

Predsednik Rotary kluba Zrenjanin,  Momirski Jovan, istakao je važnost inicijative ozelenjavanja i zahvalio se partnerima, JKP Čistoća i Zelenilo, na podršci u ostvarivanju ovog značajnog cilja.

„U saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ organizujemo sadnju 25 sadnica drveća. Ovaj jubilej je za nas poseban jer je Rotary klub Zrenjanin reosnovan pre 25 godina, i mi na ovaj način obeležavamo naš jubilej i u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ organizujemo ovakvu akciju. Potrudili smo se da u saradnji sa osnovnom školom „Dositej Obradović“ dovedemo i decu sa kojima ćemo organizovati malu radionicu i informisati ih na koji način možemo da čuvamo ova drveća kao i sav zeleniš u našem gradu. Rotary klub Zrenjanin trenutno broji 21 člana“, rekao je Jovan Momirov, predsednik Rotary kluba Zrenjanin.

„Rotary klub Zrenjanin, koji već godina aktivno doprinosi zajednici, ovom prilikom je obeležio jubilej na poseban način. U saradnji sa JKP Čistoća i Zelenilo, zasađeno je 25 sadnica koje će doprineti očuvanju životne sredine i uređenju tog dela grada, zato je i pokretač inicijative da se napravi potpuno novi park. Drvored koji je napravljen prema igralištu je od jasena, koji je veoma interesantan jer u jesen daje kolorit boja narandžasto-žuto-crveni, posađeni su i kedrovi, koji su veoma mekani i deca mogu da mu prilaze. Posađene su i crvenolisne ukrasne šljive. Preduzeće JKP „Čistoća i zelenilo“ će u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem sadnji, kao i popravke, dosadnje i održavanje cveća ali i održavanje ovih sadnica“, rekla je Aleksandra Magazin, šef rasadnika JKP „Čistoća i zelenilo“.