Grad Zrenjanin u saradnji sa Turističkom organizacijom grada predstavio je danas turistički potencijal  na 45. Sajmu turizma u Beogradu. Za posetioce Sajma kapije su otvorene do nedelje 25. februara, a bogat izlagački program predstaviće preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja.

Turistička organizacija grada Zrenjanina se  predstavlja na revolucionarni način gde će posetioci sajma imati jedinstvenu priliku da dožive Zrenjanin iz nove perspektive, zahvaljujući besplatnoj virtuelnoj turi koja koristi najnoviji model VR naočara – Meta Oculus Quest 3. Ova inovativna tehnologija omogućava panoramsko razgledanje sferičnih fotografija snimljenih u 360 stepeni, pružajući realističan osećaj prisustva u samom srcu Zrenjanina.

Pogledajte virtuelnu turu kroz Zrenjanin OVDE

„Ove godine grad Zrenjanin se na Sajmu turizma predstavlja virtuelnom turom kroz naš grad na izuzetan i realističan način namenjen, kako našim građanima tako i stranim turistima. Ono što mi radimo je razvijanje kapaciteta za manifestacioni i kongresni turizam. Mnogo je manifestacija u našim selima, svedoci smo odličnoj posećenosti Festivalu čvaraka u Mužlji, kao i Kobasicijadi u Belom Blatu, ove manifestacije ćemo nastaviti da razvijamo“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

„Grad Zrenjanin se ove godine na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavlja na revolucionaran način, u vidu virtuelne ture koja je izrađena specijalno za ovu priliku. Uz pomoć virtuelnih naočara najnovije generacije svi posetioci će moći da na vrlo realističan način dožive čari Zrenjanina i samim tim, nadamo se da će poželeti da dođu u naš grad. Ovo je najnaprednija tehnologija na osnovu koje želimo da povećamo promet turista u našem gradu u tekućoj godini, ali i u narednim godinama. Beležimo rast broja poseta. Zrenjanin je destinacija koja ima veliki potencijal i samo prošle godine smo imali preko 80.000 noćenja, to je rast od preko 15 % u odnosu na 2022. godinu. Naš grad promovišemo na najbolji način, želimo da privučemo sve veći broj turista i cilj nam je da ovu brojku povećamo za 20% u tekućoj godini, a to ćemo uspeti bogatstvom sadržaja i manifestacija koje grad nudi, uključujući čuvene Dane piva, Korzo fest, i sve popularniji Banatski festival vina, svakako su među glavnim adutima“, istakla je direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina, Sanja Petrović i pozvala sve zainteresovane da iskuse virtuelnu turu Zrenjanina, koja će nakon završetka Sajma u Beogradu biti postavljena na sajt Turističke organizacije grada Zrenjanina www.visitzrenjanin.com i da se lično uvere u gostoljubivost i lepote našeg grada“.

Zrenjaninski glumac Prvoslav Zakovski izveo je tradicionalnu zdravicu i sve prisutne pozvao da ove godine posete Dane piva

ZRENJANINU PRIZNANJE „NAJBOLJE IZ VOJVODINE“ ZA MANIFESTACIJU „DANI PIVA“

Priznanje „Najbolje iz Vojvodine“ koje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam dodeljuje svake godine onima kojima u potpunosti zadovoljavaju propisane  kriterijume u oblasti proizvodnje i pružanja usluga ovaj put pripala je gradu Zrenjaninu za jednu od najmasovnjih manifestacija „Dani piva“. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas promociji turističke ponude Vojvodine i brenda “Najbolje iz Vojvodine” .

Gradonačelnik je najavio 39. izdanje „Dana piva“, jedne od najmasovnijih manifestacije te vrste u našoj zemlji, ali i izgradnju kraft-pivare u organizaciji grada.

„Slogan „Zrenjanin, grad za medalju“ na Sajmu turizma nosimo ne samo zbog naših sportista i osvojene 24 olimpijske medalje, već i što želimo da budemo šampioni i u privredi, u turizmu, u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom, Ministarstvom omladine i turizma i da zajedno stvaramo još bolju turističku ponudu, kada je u pitanju Zrenjanin, a samim tim i Vojvodina i Srbija. Čast je i zadovoljstvo danas biti među odabranima i nosiocima priznanja „Najbolje iz Vojvodine“, rekao je gradonačelnik na 45. Sajmu turizma u Beogradu“.