Sport- Proteklog vikenda odžan je ZLATNI POJAS Čačka u dva dana, prvog dana za seniore, a drugog za kadete i juniore. Ovaj tradicionalni internacionalni turnir iz godine u godinu potvrđuje da se radi o našem najboljem turniru. Zbog velikog interosovanja, u seniorskoj konkurenciji kategorije su imale ograničenje na 32 takmičara među kojima je bilo mnogo osvajača medalja sa Evropskih, Svetskih šampionata i Olimpijskih igara. Karate klub  Zrenjanib  predstavljalo je  tri takmičara i osvojene su dve medalje.


Đorđe Salapura je posle pet meseci pauze i oporavka zbog operacije šake, ponovo izašao na tatami i na vrlo ubedljiv način ušao u finale u kom je izgubio sa minimalnim rezultatom od prestavnika Hrvatske.
Luka Vuković je nastavio niz dobrih rezultata posle Balkanskog prenstva i ovog puta osvojio treće mesto. Luka je na putu do medalje u prvom kolu savladao aktuelnog svetskog šampiona, Francuza Filalija, da bi u četvrtfinalu izgubio od Kvesića iz Hrvatske i kroz repasaž došao do postolja.
Đorđe Tešanović je ovoga puta bio polovičan sa dve pobede i dva poraza. U prvom kolu pobeđuje Makedonca, pa gubi od Rusa i kasnije u repasažu pobeđuje Hrvata pa gubi od Slovenca i zauzuma sedmo mesto.
Ovo je bila odlična provera forme za naše momke pred Evropski šampionat u Poreču koji nakon turnira ostaju na zajedničkim reprezentativnim pripremama Hrvatske, Francuske i Srbije.

Sjajan nastup drugog dana su imali kadeti i juniori iz našeg kluba. Srebrne medalje su osvojili Salapura Mila (kadetkinja -61kg) i Lagundžija Ivan (kadet -63kg), dok su bronzane medalje osvojili Ristović Staša (kadetkinja -54kg) i Bala Jevrem (kadet -70kg).