Zrenjanin- Najavljene aktivnosti i radovi na rehabilitaciji kolovoza realizovane su protekle nedelje prema dinamičkom planu izvođača, a nastavljena je i rekonstrukcija trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića.

Putari su izvodili radove u ulicama dr Laze Kostića, Đorđa Stratimirovića i Opovačkoj u Zrenjaninu i Alekse Bojovića u Lazarevu.

 

Počeli su radovi na još jednoj fazi rekonstrukcije trotoara u glavnoj saobraćajnici na Bagljašu – Bulevaru Veljka Vlahovića, na neparnoj strani ulice, deonici između ulica Stražilovske i Zdravka Čelara. Po istom principu kao i na do sada obnovljenom trotoaru, on će biti proširen do sadašnje biciklističke staze, ograničen ivičnjacima i popločan dvobojnim behatonom.

U Ulici Alekse Bojovića u Lazarevu radovi su završeni i postavljen je nov asfalt, dok su na tri gradske ulice radovi u različitim fazama. U dr Laze Kostića (MZ “Dositej Obradović”) i Đorđa Stratimirovića (MZ “Mala Amerika”) dotrajao asfalt biće u potpunosti zamenjen novim, dok Opovačka ulica, na obodu naselja “Zeleno polje”, prvi put dobija čvrstu podlogu i u njoj su radovi, praktično, krenuli “od nule” – od iskopa zemlje.

Trotoar na Bagljašu obnavlja se u okviru redovnog programa Grada Zrenjanina, dok se svi radovi na ostalim ulicama finansiraju u okviru trogodišnjeg Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina.

Izvor: Grad Zrenjanin