Strelac prvog gola za Radnički Vlado Topić

Sport- Fudbaleri Radničkog, pred oko 300 gledalaca na domaćem terenu, nakon velikog preokreta slavili su protiv ekipe Borca iz Šajkaša rezultatom 3:1.

Prva prilika na meču viđena je u 8. minutu kada je sa ivice šesnaesterca Nikolić uputio šut, ali direktno u golmana gostiju Tedića. U 10. minutu Pelemiš je dva puta izblokirao šut gostiju, da bi potom lopta stigla do Krstevskog koji je šutirao tik pored gola.

Igraš gostiju Todiću je u 11. minutu odlično probio po levoj strani i pogodio suprotan ugao za vođstvo gostiju od 0:1. U 40. minutu po desnoj strani probio je Rakić, dodao povratnu loptu do Krstevskog koji je na sreću domaćih sa 8 metara bio neprecizan i prebacio loptu preko gola.

Pelemiš na samom isteku prvog poluvremena ruši Krstevskog u šesnaestercu i glavni sudija Ćirović Nikola iz Vršca pokazuje na belu tačku. Penal izvodi kapiten Grgić, ali sjajno čita tu loptu golman Đukić i na radost domaće publike brani penal gostiju.

Odbranio penal za Radnički: golman Vlada Đekić

U drugom poluvremenu fudbaleri Radničkog počeli su mnogo ofanzivnije i konstantno vršili pritisak na zadnju liniju gostiju. Taj pritisak se isplatio i već u 51. minutu nakon odličnog kornera Karišića Topić je bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu gostiju za izjednačenje.

Precizan sa bele tačke  Strahinja Karišić

Petnaest minuta kasnije Mitrović je srušen u šesnaestercu, sudija Ćirović pokazuje na kreč. Penal izvodi Karišić i preokreće rezultat na 2:1. Minut kasnije Kovačević sa sredine terena odlično asistira za Mitrovića koji na radost domaćih navijača pogađa za 3:1. Do kraja meča imali su Kovačević i Mitrović po šansu, ali je lopta završila blizu stative gostiju.

Jivan Mitrović strelac trećeg gola za Radnički

Pogledajte rezultate i tabelu OVDE

U sledećem kolu fudbaleri Radničkog, 30. marta,  gostuju u Rumi protiv ekipe 1. Maj.

FK RADNIĆKI ZRENJANIN: Đekić, Marković, Pelemiš, Nikolić, Topić, Kovačević, Stevanović, Mitrović, Karašić, Milanović i Borisavljević. Zamenici igrača: Čestić, Gardinovački, Arsić, Vrbljanac, Kosović, Provči i Stepančev.

FK BORAC (Š): Todić, Pavlović, Paroški, Mirković, Petrović, Gojković, Grgić, Tedić, Malešević ,Krstevski i Rakić. Zamenici igrača: Ješić, Bugarin, Bursać, Ljubojević, Devušić, Romić i Vitas.