Putari izašli na ulice, nastavlja se realizacija ugovora o JPP – prvi ovogodišnji radovi u Artemovoj i Ulici 4. jula

Zrenjanin- Kako je jesenas najavljeno, nakon što je završena obnova Ulice Despota Stefana u Zrenjaninu, u toku su radovi na rehabilitaciji Ulice 4. jula, na teritoriji MZ “Dositej Obradović”. Zajedno sa Artemovom ulicom u naselju “Gradnulica”, ovo su prve ulice na koje su ovih dana izašli putari, nastavljajući tako realizaciju trogodišnjeg Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina.  

Zahvaljujući tom ugovoru i usvojenom dinamičkom planu realizacije, u prethodne dve godine rehabilitovan je velik broj ulica, kako u samom gradu, tako i u naseljenim mestima. Nov asfalt tako su, kao neke od najznačajnih investicija ove vrste, dobile ulice Stevana Knićanina u Knićaninu, Milinka Đorđevića u Stajićevu, Libertatea u Ečki, Đure Jakšića i Radoslava Panića u Perlezu, Gavrilov Makse u Botošu, Kapetana Nalepke u Aradcu, Jankova u Jankovom Mostu, Maršala Tita u Lukinom Selu, Pupinova u Čenti, Save Kovačevića u Banatskom Despotovcu, Birčaninova u Lukićevu, Despota Stefana, Tomićeva, Dunavska, Tot Ištvana, Petra Kovalića u Zrenjaninu… Većina od ovih ulica duža je od kilometra i spadaju među prometne saobraćajnice.

Ulica 4. jula rekonstruiše se “u paketu” s ulicama Despota Stefana i Dr Laze Kostića, čime se obnavlja “prsten” koji obuhvata, uz Pančevačku, tri najprometnije saobraćajnice u okviru naselja “4. jul”. Ulica dobija novu asfaltnu podlogu u celoj dužini od oko 300 metara, dok je u Artemovoj asfaltiranje već završeno.

Prema odredbama ugovora, radovi na putnoj infrastrukturi obuhvataju redovno i urgentno održavanje puteva i ulica, rehabilitaciju, izgradnju i rekonstrukciju, uz planiranje, projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. U roku od tri sezone realizovaće se investicioni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u prethodnim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu. Radove izvode nosioci zajedničke ponude – putarsko preduzeće “Baumeister” Beograd, sa članovima ponude, preduzećima “Sremput” Ruma i “Vojvodina-Bačkaput” Novi Sad.

Izvor: Grad Zrenjanin