Rotarakt klub Zrenjanin je u nedelju, 3. marta, sproveo akciju u saradnji sa Interakt klubom Zrenjanin, pod nazivom „Likovni konkurs“ u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanin. Učesnici su bila deca uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole, a tema je bila kako oni vide i zamišljaju Osmi mart.

Nagrada za I mesto je kurs engleskog jezika u školi stranih jezika „Libertas“.
Nagrada za II mesto je vaučer za kupovinu u knjižari „Birooprema“ u vrednosti od 5.000,00 dinara.
Nagrada za III mesto su dve knjige; prva je knjiga autora Tucić Ilije „Na kraju početka“ i knjiga autora Petrović Jasminke „Priče o pesmi“.
Nagrada za IV mesto je knjiga autora Tucić Ilije „Na kraju početka“.

Za ostale učesnike akcije je obezbeđena besplatna članarina u Gradskoj biblioteci Zrenjanin u periodu od godinu dana.

Akciju su podržali Interakt klub Zrenjanin, škola stranih jezika „Libertas“ koja je obezbedila nagradu za I mesto, Rotari klub Zrenjanin koji je donirao vaučer za II mesto, Gradska biblioteka koja je donirala nagrade za III i IV mesta, kao i nagrade za ostale učesnike i Kulturni centar Zrenjanin koji je ustupio prostor u kome se akcija održala.

Zrenjanin je među retkim gradovima u Rotarakt Distriktu 2483 (teritorija Republike Srbije i Crne Gore) koji ima oformljenu Rotari porodicu u potpunosti, odnosno, Zrenjanin ima oformljen Rotari, Inervil, Rotarakt i Interakt klub.