Zrenjanin- Da još uvek postoje ljudi dobrog srca i da postoji epmatija u vremenu u kojem živimo dokazali su zaposleni u nemačkoj kompaniji Drekslmajer koji su donirali novac za kupovinu kuće svojoj koleginici, dvadesetjednogodišnjoj  Žuži Mezei.

Žuža Mezei zaposlena u kompaniji Draxelmaier, do sada je sa radno onesposobljenim ocem, majkom i nepokretnim bratom blizancem živela u veoma teškim uslovima i zahvaljujući  svojim kolegama i poslodavcu od sada će sa porodicom živeti životom dostojnog čoveka.

Žuža je istakla veliku zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos u kupovini kuće.

„U novoj kući živim sa roditeljima i bratom i najzad sam srećna, jer imam dobre uslove za život“, rekla je Žuža Mezei.

U kupovini kuće pored zaposlenih pomogli su i kompanija Draxelmaier, kao i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina-Most.

„Zaposleni u kompaniji Draxelmaier uvek pomažu  kada je nekome potrebna pomoć. Ovo nije jedinstven slučaj, do sada smo obnavljali kuće posle nekih nezgoda ili  požara. Danas useljavamo našu koleginicu. Usled teške situacije u kojoj je živela naša Žuža, ideja je došla da joj kupimo kuću i da je obnovimo. U kupovini su učestvovali svi zaposleni i poslodavac, tako da gledajući stvarno ovo je jedna od najvećih akcija zaposlenih u kompaniji Drexelmaer kojoj se i poslodavac pridružio, kao i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina“, rekao je Ivan Subin,  u ime svih zaposlenih u kompaniji Draxelmaier i pozvao sve koji su u mogućnosti da slede njihov primer i pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

„Porodici Mezei smo pomogli organizovajući humanitarni koncert koji je održan u Kulturnom centru na kojem smo prikupili 400.000 dinara. Žužin brat je korisnik našeg centra i on i njegovi drugari učestvovali su na koncertu pored učenika Muzičke škole Josif Marinković, OŠ Jovan Dučić iz Kleka“, rekla je Nevena Montresor direktorka Centar za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina Most.

Prikupljena sredstva upotrebljena su za kupovinu kuće, kao i nameštaja koji se nalazio u samoj kući.