Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigraće u nedelju, 7. aprila protiv selekcije Turske odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Utakmica je zakazana za 18 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija na kojoj su govorili generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić,  selektor ženske Rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar i reprezentativke Jovana Jovović i Katarina Bojičić.

„Veliko mi je zadovoljstvo da smo ponovo u Zrenjaninu. U timu je dobra i radna  atmosfera, sve igračice su zdrave i u nedelju očekujemo dobar rezultat“, rekao je selektor ženske Rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar.

Reprezentativka Jovana Jovović zahvalila se gradu na dobrom gostoprimstvu i pozvala sve da dođu u nedelju i podrže reprezentaciju Srbije.

Generalna sektarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić, pozvala je sugrađane da dođu u nedelju u što većem broju, da bodre naše igračice i naglasila da će utakmica imati i humanitarni karakter.

Akcija „Sportom za bolje sutra

Ulaznice za utakmicu između Srbije i Turske prodavaće se po ceni od 100 dinara, a sav novac biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Trebovanje se vrši slanjem zahteva na adresu ulaznice@rss.org.rs

Preuzimanje ulaznica vrši se na dan utakmice na blagajni Kristalne dvorane od 11 časova do početka utakmice.

 

Srbija je do sada odigrala četiri utakmice i ostvarila je dva trijumfa  protiv Bugarske,  odigrale su nerešeno sa Turskom i dva puta su poražene od Crne Gore.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Evropski šampionat održava se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra.