Zrenajnin- Modna revija studenata studijskog programa Odevnog inženjerstva Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” biće održana u petak, 10. maja u Kulturnom centru Zrenjanina. Revija počinje u 20 časova.

Studenti, zajedno sa nastavnicima došli su na ideju da organizju modnu reviju u godini jubileja Tehničkog fakulteta „Miahjlo Pupin“, povodom 50 godina postojanja. Na reviji će biti prikazano blizu 50 modela. U realizaciji modela, studentima su pružali smernice i pomoć nastavnici doc. dr Marije Pešić, doc. dr Inete Nemeša i doc. dr Nadiie Bukhonke. Najveće zasluge i angažovanje u realizaciji modela pružila im je saradnica u nastavi Valentina Bozoki. Realizaciju ove modne revije pomogle su i brojne kompanije. Klaster modne i odevne industrije Srbije Facts i njegove članice Extera d.o.o. Arilje, AMC – Afrodite mode collection, d.o.o Beograd, i Luna d.o.o. iz Požarevca, kroz donaciju pribora i tekstilnih materijala. Podršku u realizaciji samog događaja pružila je kompanija Mehler protective system iz Zrenjanina, kao i mnogi šminkeri i frizeri sa teritorije grada Zrenjanina koji će taj dan pomoći u finalizaciji izgleda modela.

Revija se sastoji iz tri dela. U prvom delu biće prikazani modeli koji su nastali redizajniranjem starih farmerica, jakni i drugih odevnih predmeta od džinsa. Ovim želimo skreniti pažnju da se kreativnošću može dobiti nov, moderan, redizajniran odevni predmet čime se staroj odeći i materijalima produžava vek trajanja. Ovako, stara odeća koji bi u suprotnom završila na deponiji, dobija novi izgled. Na ovaj način širimo svest o očuvanju životne sredine.

U drugom delu biće prikazani modularni odevni predmeti, koji takođe nose poruku koja je vezana za održivost i zaštitu životne sredine. Jedan modularni odevni predmet se može nositi na više različitih načina. Na ovaj način, smanjujemo gomilanje odeće u ormarima. U trećem delu modene revije biće prikazani unikatni modeli, kreacije naših studenata koji su kao temu inspiracije imali geometriju.

„Velika ljubav prema modi i odevnim tehnologijama motivisala je studente i kreiraju modele sa puno ljubavi i nadamo se de ćete uživati u onome što su studenti pripremili“, poručuju organizatori.