U Osnovnoj školi „Dr Aleksandar Saboljev“ u Ečkoj održano je 55. Okružno takmičenje osnovaca „Šta znaš o saobraćaju“, na kome su osnovci pokazali veštine u praktičnom delu vožnje bicikla na poligonu, a u teoretskom delu u polaganju testova iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Učestvovali su najbolje plasirani osnovci koji predstavljaju Grad Zrenjanin i opštine Sečanj i Novi Bečej.

Pobednici takmičenja u grupi B su Hana Vijatov (Zrenjanin), Anđela Anđić (Zrenjanin), Danilo Mirkov (Novi Bečej), a pobednici takmičenja u grupi C su Srđana Anović (Zrenjanin), Jonatan Zakić (Novi Bečej), Mila Bandulj (Sečanj).

Na republičkom takmičenju u Beogradu, Srednjobanatski okrug predstavljaće u grupi B Hana Vijatov i Danilo Mirkov, a u grupi C Srđana Anović i Jonatan Zakić.  

Pobednici republičkog takmičenja predstavljaće Republiku Srbiju na Evropskom takmičenju.

Da takmičenje prođe u najboljem redu nesebično se potrudila nastavnica Dragana Šević iz Osnovne škole “Dr Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke zajedno sa direktoricom Lavinjikom Brendom.

 

Ovo tradicionalno takmičenje koje organizuje AMSS i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, podržao je kao i uvek Grad Zrenjanin – Savet za bezbednost saobraćaja koji je dodelio svim učesnicima svetla za bicikle, Automoto-tehnički centar doo, Autoškola ABC, MUP Republike Srbije i Mesna zajednica Ečka.

Izvor:Grad Zrenjanin