Zrenjanin- Ove nedelje počinje letnja manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“. Reč je o velikom broju programa i kulturno – umetničkih sadržaja koji su zabavnog, muzičkog, književnog karaktera.  Dečji sadržaji,  dramske, kreativne radionice i filmovi za najmlađe nalaze se u ponudi i ovogodišnje manifestacije koja se organizuje svakog dana u nedelji,  u prostoru Županijskog parka do 24. avgusta.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je u petak, 14. juna u 20 časova koncertom estradnog umetnika Zorana Petrovića Zoletea. 

BANATSKA BAJKA –  LETO U GRADSKOJ BAŠTI

Od 14. juna do 24. avgusta 2024.

Zrenjaninska letnja manifestacija Manifestacija „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti“  zajedno sa „Karavanima banatske bajke“ biće održana ove godine po osmi put u od 14. juna do 24. avgusta sa pauzom za „Dane piva“. Na otvaranju će nastupiti Zoran Petrović Zole estradni umetnik. Potom nas iz večeri u veče očekuje niz događaja namenjenih svim generacijama tematski raspoređenih po danima. Predviđeno je da za 70 dana bude održano 100 programa koji uglavnom kao i do sada počinju u terminima od 20 časova sem četvtkom kada su dečiji i nedeljom, kao i povremeno pre nastupa muzičara vikendom od 18 č. ili 19 časova.  Detaljniji program možete pogledati na stranici „Banatska bajka- leto u gradskoj bašti“ kao i na sajtu i stranicama Kulturnog centra, IP Media 023 i Visit Zrenjanin. Ponedeljak je ovog puta rezervisan za mlađu populaciju i nastupaće bend srednjoškolaca Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Zrenjanina „Strujni udar“.  Utorkom uz „Vinske priče“ i predstavljanja vinarija ide muzička pratnja Tria „Hand made“. Srede su i dalje rezervisane za multimedijalne večeri i predstavljanja i zabavne performanse umetnika i stvaraoca pretežno iz našeg regiona. Četvrtkom tradicionalno dečiji program koji se završava sa projekcijama crtanih fimova od 21 sat. Petkom će nastupati Milica Dosković sa svojim gostima dok će subotom posetioce zabavljati „Bid bend –  Gagić i prijatelji“. Nedeljom će od 19 časova imati priliku da se pokažu Kulturno umetnička društva iz Banata a nakon njih slede filmovi za najmlađe. Pored ovih programa biće još i dosta iznenađenja. Ulaz je besplatan a mesta se mogu rezervisati na broj telefona 0648116474.

Što se tiče Karavana Banatske bajke u planu je da ove godine budu održani u Tomaševcu, Lukićevu, Zlatici i Jankov Mostu.

Organizatori su Kulturni centar Zrenjanina, IP Media 023 i Turistička organizacija, a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.

POGLEDAJTE PROGRAM

PRVA NEDELjA od 14. – 23. juna 2024.

 

Petak, 14. jun

20 časova – Otvaranje manifestacije koncert: Zoran Petrović Zole –  estradni umetnik

Subota, 15. jun

20 časova – Koncert Bid Benda –  Gagić i prijatelji

Nedelja, 16. jun

19 časova – KUD GIK  „Banat – Pionir“ Zrenjanin

21 sat –  Crtani film “Kuce u operi”

Ponedeljak, 17. jun

18 časova –  „ Raspustilište“ – dečji program OŠ „Jovan Jovanovic Zmaj“

20 časova –  Koncert benda Elektrotehničke i građevinske škole “Nikola Tesla” Zrenjanin – “Strujni udar”

Utorak, 18. jun

18.30 časova –  Tribina „Razgovor sa umetnikom“,  razgovor sa strip crtačem, akademskim slikarom i pedagogom, autorom projekta “Stripolis” – Mr Brankom Đukićem

20 časova – „ Vinske priče“  – Udruženje vinogradara i ljubitelja vina  “Taraški vinogradi” uz pratnju muzičkog tria  „Hand Made“

Sreda, 19. jun

20 časova –  Plesni studio “Golden Way”

Četvrtak, 20. jun

18 časova –  predstava “Bio jednom jedan kralj” dramskog studija „Cekom“

19 časova –  Koncert plesnog studija “Free Dance”

21 sat –  Crtani film “Krcko Oraščić”

Petak, 21.jun

20 časova –  Koncert – Milica Dosković vokalna solistkinja

Subota, 22. jun

19 časova –  “Bagljaškult” – Dramska radionica Milana Kočalovića

20 časova –  Koncert Bid Benda –  Gagić i prijatelji

Nedelja, 23.jun

19 časova –  KUD “Lola”  Perlez

21 sat –  Crtani film “Maša i medved”