Zrenjanin- Ovogodišnja prolećna akcija iznošenja kabastog otpada je uspešno završena, a kao i svake godine, sprovedena je u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, grada Zrenjanina. Akcija u gradu trajala je od 1. aprila do 7. maja, dok je u selima trajala od 13. maja do 7. juna.

„Nedavno završena akcija sprovedena je u najboljem redu, kontejnere smo postavljali rano ujutru, praznili ih više puta na dan, svakodnevno, nekada i noću. Iako većina naših sugrađana ima dobre i zdrave navike, jedan deo nesavesnih građana akciju nije koristio na adekvatan i pravilan način, te je bilo dosta otpada i pored samih kontejnera za odlaganje, koji smo uklanjali brzo i efikasno.

Naše iskustvo je pokazalo da građani i stanovnici naseljenih mesta maksimalno koriste akcije iznošenja kabastog otpada. To se najbolje može videti po količinama otpada koje smo svakodnevno odlagali na gradsku deponiju. Količina kabastog otpada raste iz godine u godinu, grad se ubrzano razvija, niču nova stambena naselja, te je za očekivati da i količina otpada raste. Tokom ove, prolećne akcije, iz gradskih mesnih zajednica, izneto je oko 2800 m3 otpada, dok je iz seoskih mesnih zajednica izneto oko 400 m3 kabastog otpada.

Podsećamo, građani koji imaju veće količine kabastog otpada ili koji nisu iskoristili akciju, mogu se obratiti Preduzeću zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad i da za tu uslugu plate po važećem cenovniku Preduzeća koja iznosi 6.182,00 dinara sa PDV-om.

Takođe, građani mogu bez ikakvih troškova samostalno da odvezu i odlože kabasti otpad na gradsku deponiju, svakog dana u periodu od 7-19h. Dodatne informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona 064/811-68-64.“, navodi se u saopštenju JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.