????????????????????????????????????

ZRENJANIN- Crveni krst Zrenjanin  organizovao je svečanost povodom 14. juna – Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Na svečanosti su uručena priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi i dodeljene su nagrade učenicima čiji su radovi proglašeni za najuspešnije na likovno – literarnom konkursu “Krv život znači”.

Ujedno je priređena izložba nagrađenih likovnih i literarnih radova. Manifestacija je obeležena uz slogan „Sve nas povezuje krv. Podeli život, daj krv.“ Uz poruku „Tvoja krv mi je spasila život“ Crveni krst Zrenjanin je uputio zahvalnost svim davaocima krvi u ime onih čiji su životi spašeni.

????????????????????????????????????

Goste je pozdravio načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga gospodin Dušan Šijan. Podsetio je na značaj dobrovoljnog davanja krvi i potrebu podizanja svesti svakog pojedinca o pomoći drugim ljudima kada je to najpotrebnije. Priznanja za 100. davanje krvi uručio je Draganu Agbaba iz Kleka i Biro Jožefu iz Mihajlova.

Svetski dan dobrovoljnim davaocima krvi je čestitala predsednica Crvenog krsta Zrenjanin Puškarić Kapeler dr Sonja i uručila priznanja za 75. davanje krvi.

Aleksandra Tanasijević sekretar Crvenog krsta Zrenjanin je uputila zahvalnost svim pojedincima koji dobijaju priznanja i zahvaljujući kojima Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu i Crveni krst Zrenjanin radeći na motivaciji i organizovanju akcija obezbeđuju dovoljne količine bezbedne krvi potrebne za lečenje svih naših sugrađana. Osim pojedinaca, ukazujući na značaj humanih sredina koje organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, plaketu „Široko srce“ je uručila kolektivu „DAD draxlmaier Automotive, Zrenjaninskoj gimnaziji, Sportskom savezu grada Zrenjanina i naseljenom mestu Elemir.

Priznanje za 50. davanje krvi je uručila i prisutne pozdravila načelnica Službe za transfuziju krvi, dr Dragana Popov.

Priznanja za 35. davanje krvi uručio je potpredsednik Crvenog krsta Zrenjanin, Zoran Popović, višestruki dobrovoljni davalac krvi.

Uručene su nagrade učenicima koji su uputili najbolje radove na likovno-literarni konkurs ”Krv život znači” koji organizacija Crvenog krsta Zrenjanin raspisuje godinama na teritoriji grada Zrenjanina. Istovremeno je priređena izložba nagrađenih radova.

Program je vodila Olivera Jović, član Upravnog odbora Crvenog krsta Zrenjanin. Nakon zvaničnog dela i uručenja priznanja i nagrada druženje je nastavljeno na koktelu.  Umetnički deo programa su priredili učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina.