Sinkretizam 30 x 30 izložbaIzložba radova Slavka Živanovića – dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg Likovnog salona 30 X 30 biće otvorena večeras, 22. jula u 19 časova u malom salonu Narodnog muzeja.

Izložba pod nazivom „Skulpture“ obuhvata novije radove Slavka Živanovića i realizovana je u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, a biće otvorena  do 15. avgusta 2016. godine.

Veći deo autorovih ostvarenja, nosi obeležja fuzije određenih tehnoloških procedura i izbora materijala, od kojih su samo neki uslovno klasični kao drvo, metal, kamen, ili atipični, koža, staklo, papir. U tim kombinacijama efekat kriptomorfizma nije isključen, tako da ni izvorna obojenost materijala ne prevladava dominantnu strukturu oformljene telesnosti….

Umnožavanje izložba 22.07.Slavko Živanović rođen je 1961. godine u Perlezu. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu – smer Vajarstvo. Radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Na likovnoj sceni od 1989. izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Takođe, ima realizovane skulpture u javnom prostoru, a izvestan broj radova nalazi se u muzejima i privatnim zbirkama. Učestvovao je više puta na međunarodnim vajarskim simpozijumima. Živi u Beogradu.