SPO_587_600Zrenjanin- povodom  Svetskog dana mladih, 12. avgusta predsednik Omladinskog Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Svetozar Stanisavljev, ukazao je na probleme mladih i njihov položaj u društvu.

Položaj mladih u današnjem društvu, nije zavidan. Nedostatak razumevanja, za njihove potrebe, teško nalaženje posla i ograničene mogućnosti za napredovanje dodatno su praćene sve prisutnijim nezadovoljstvom i nedostatkom motivacije za organizovanjem i aktivnim učešćem u društvenom životu. Među najvećim problemom, kod mladih, ako ne i najveći sigurno jeste nezaposlenost, od polovine nezaposlenih mladih u Srbiji čak 60 posto njih posao traži duže od godinu dana. Mladi ljudi su izvorište ideja za inovacije. Oni su najjači zagovornici pravde, mira i dostojanstva na svetu, ipak, potrebni su im dobri poslovi, kvalitetno obrazovanje i pristup kulturi za sve. Potrebno ih je saslušati i uključiti u društvo.

On je još dodao da Grad Zrenjanin tj. lokalna vlast  svakako pruža pomoć mladim preduzetnicima, kroz projekte Istraži svoj biznis i time pokazala da je voljna u rešavanju nezaposlenosti mladih u našem gradu.

Srpski pokret obnove, zalagaće se za rešavanje problema mladih, kao i na njihov bolji položaj u društvu, a posebno od kada Srpski pokret obnove GrO Zrenjanin ima stručne i obrazovane ljude na funkcijama zamenika pokrajinskog sekretara i gradskog većnika u resoru omladine i sporta, predsednika GrO Srpskog pokreta obnove gospodina Ljubomira Stanisavljeva, odnosno predsednika izvršnog odbora stranke gospodina Aleksandra Jevđića.