predstava-kc_800_452Zrenjanin- Pozorišna predstava „Je li bilo kneževe večere?“ u izvođenju ansambla Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente biće odigrana u petak, 23. septembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Predstava počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 100 dinara.

Karte se prodaju  na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Glumci Kamerne scene “Miroslav Antić” iz Sente, jednog od najreprezentativnijih amaterskih pozorišnih ansambala ne samo u Vojvodini nego i Srbiji, u jubilarnoj tridesetoj godini postojanja, hrabro se hvataju u koštac sa obavezama na “daskama koje život znače”. Prvi glumački ansambl senćanskih pozorišnih entuzijasta, među kojima je i nekolicina sa izuzetno bogatim iskustvom, “odradila” je nedavno s punim elanom premijeru predstave “Je li bilo kneževe večere?” Vide Ognjenović, u režiji Dejana Cicmilovića.

Vida Ognjenović je izjavila da je bila iznenađena da se jedan amaterski ansambl uhvatio u koštac sa ovakvim delom, a još više kvalitetom predstave. Sam tekst komada u kome autorka kazuje o nameri najvećih srpskih političara s kraja 19. veka da petstotu godišnjicu Kosovske bitke obeleže rekonstrukcijom priče o “kneževoj večeri”, uzaludno tragajući za osobom koja će izigravati Vuka Brankovića. Ona usput razobličava mitomansko rodoljublje kao manu srpskog mentaliteta…