puppy-1517465_1280_800_596Zrenjanin- Kinolosko drustvo “Zrenjanin” iz Zrenjanina na čelu sa predesnikom društva Vladimirom Vujinom, juče je organizovalo dečiju  izložbu pasa mešanaca i rasnih pod nazivom „Deca i psi“ u Parku prijatelja dece (park za pse).

Bilo je prijavljeno  40 pasa, od toga 31 rasni pas i 9 mešanaca. Prijava pasa za izložbu bila je besplatna. U okviru izložbe, tradicionalno u saradnji sa JKP ”Cistoca i Zelenilo” Zrenjanin, postavljen je i štand za udomljavanje pasa iz Privremenog prihvatilišta u Zrenjaninu. Brojni posetioci, mogli su da na licu mesta dobiju sve informacije u vezi udomljavanja pasa i koje su njihove obaveze kao budućih vlasnika, a nekoliko pasa je ovom prilikom i udomljeno. Poznato je da JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, od početka rada promoviše udomljavanje, kao jedan od načina smanjenja populacije napuštenih životinja i do sada je udomljen veliki broj istih.

-Ponosni smo  na nase sugradjane, jer  samim činom udomljavanja pokazalo se i da čovek može biti prijatelj psu. Novim vlasnicama želimo divno druženje sa novim ljubimcima- izjavili su iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

Još jednom da podsetimo sugrađane da je udomljavanje svake subote u Privremenom prihvatilištu od 10-13 časova, a sve informacije zainteresovani građani mogu dobiti i putem telefona 064/811-68-78.

Nagrade u vidu pehara, medalja, slatkiša i dr., obezbedilo je Kinološko društvo Zrenjanin uz pomoć sponzora, a najmlađe učesnike i njihove ljubimce zabavljala je poznata  klovnica Di-Di. Brankica Raškov vodila je edukativnu radionicu.