kosarkasi-pirot

Foto: Aleksandar Ćirić

Sport- U odličnoj atmosferi Sportske hale “Kej”, karakterističnoj za košarkaške mečeve, pirotski košarkaši savladali su ekipu Proleter Naftagasa iz Zrenjanina, koja je pre meča važila za favorita jer je jedan od glavnih pretendenata za ulazak u viši rang takmičenja.

Igrači Pirota ubedljivo su vodili gotovo tokom celog meča, da bi košarkaši Proletera pred kraj meča uspeli da iskoriste pad u igri domaćina i izjednače. Ipak, zahvaljujući odličnom izvođenju slobodnih bacanja Rašića, košarkaši Pirota su uspeli da savladaju Zrenjanice rezultatom 75:69.

Trener Spasić kazao je novinarima nakon meča da je cela ekipa igrala dobro, ali da je fenomenalna publika u hali “Kej” dala krila pirotskim košarkašima i snagu da u veoma neizveznoj završnici odigraju dobro i privedu meč kraju u svoju korist.

-Želim da se zahvalim ekipi Proletera na fer i korektnoj igri. Takođe, želim im da ispune ono što su zacrtali.  Mi smo na krilima publike napravili razliku u početku, međutim igrali smo kvalitetno odbranu do poluvremena, možda nam je samo pred kraj meča malo stao napad, pet minuta nismo dali koš pred kraj meča, ali je na kraju sve bilo kako treba-kazao je trener Spasić.

Košarkaš Pirota Nikola Đonlić, koji je uz Rašića postigao 20 poena, kazao je da je zadovoljan onim što je prikazao ali da se nada da će pred pirotskom publikom pružiti još bolje partije u narednih 25 utakmica.

-Ekipa Proletera je odlična i važi za jednog od favotira lige. Oni su u novinama pričali kako smo mi lak protivnik, to su pričali i u novinama, ali nije im pošlo za rukom da to ispričaju i ovde na terenu. Mi smo tu ispričali našu priču, pokazali ko smo i šta smo, gde su stigli. Publika nam je bila vetar u leđa, šesti igrač, i to onda kada smo igrali slabije-kazao je Đonlić.

Satav Proletera: Atanacković 15, Lambić 4, Subotić 7, Burić 6, Šućov 3, Lalić 4, Todosijević, Đorđević, Nikolić 9, Oluić 3, Božović 6 i Obrenović 12.

Košarkaši Proletera  sledeće subote gostuju u Lazarevcu protiv ekipe Kolubare.

Izvor :Pirotskevesti.com