strawberries-660432_1280_800_600Zrenjanin- Kompanija Jovanjica D.O.O., lider među domaćim proizvođačima, distributerima i izvoznicima organske hrane održao je prezentaciju u Gradskoj kući.
U okviru prezentacije predstavljena je mogućnost da se poljoprivredni proizvođači sa teritorije Zrenjanina uključe kao kooperanti u proizvodnju organskog voća, povrća, različitih ratarskih kultura, mleka, mesa, sira, jaja i prerađevina na bazi voća i povrća.
Kompanija „Jovanjica“ je u potpunosti posvećena proizvodnji i distribuciji organske hrane i ostalih proizvoda iz ove oblasti.  Pruža punu podršku proizvođačima koji su rešili da se profesionalno bave organskom poljoprivredom.
U okviru saradnje kompanija „Jovnjica“ nudi  punu podršku u svim fazama organske proizvodnje, od prijavljivanja za kontrolu i sertifikaciju, upravljanja dokumentima potrebnim za sertifikaciju preko nabavke neophodnog materijala i sirovina, do plasmana proizvoda. Takođe nude i  pomoć pri nalaženju kupaca  proizvoda u dvogodišnjem i trogodišnjem periodu konverzije, odnosno dok proizvodi ne dobiju organski status.
csc_0011_800_533-Imamo mnogo malih poljoprivrednih gazdinstava koji sami rade svoju zemlju, blizu smo tržištu Nemačke, Austrije  te smo  samim tim veoma konkurenti. Naša kompanija čak i uvozi neke povrtarske kulture za potrebe srpskog tržišta, jer  Srbija proizvodi manje od 20 posto svojih potreba- rekao je vlasnik kompanije Predrag Koluvija.
– Danas smo obišli dnevni centar za decu sa posebnim potrebama  „Naša priča“ ideja je da, po medelu organske hrane tamo prvo započnemo proizvodnju organske hrane. Želimo da povežemo naše male poljoprivredne proizvođače organske hrane  sa kompanijom „Jovanjica“. Upravo je organska hrana ta koja malim parcelama daje dodatnu vrednost -rekao je Duško Radisić na konferenciji.