acne-1606765_1920_800_533Zdravlje- Prirodne maske usporavaju proces starenja jer stvaraju poseban film koji štiti kožu od štetnih spoljnih uticaja. Mešavine spremite i čuvajte u staklenim bočicama.

Konzervansi, emulgatori ili mineralna ulja u kozmetičkim proizvodima štetni su za kožu,  spas je u prirodnim proizvodima za čiju vam je izradu potrebno svega pet minuta. Leto, more, sunce i hlor za kožu i kosu su visoko stresni uticaji koji ostavljaju tragove poput tamnih mrlja, produbljenih bora, gubitka vlage i elastičnosti.

toner-906142_1920_800_555Kad prođe lepa letnja preplanulost, koža može izgledati umorno i bez sjaja, a ten postaje neujednačen. Jesen je idealno vreme za obnavljanje i regeneraciju kože, a pravo je doba i da prozračnu letnu kozmetiku spremite u ladice te posegnete za lekovitim sastojcima iz vlastite kuhinje. Pre korištenja hranjivih ulja i maski, koje će pomoći pri regeneraciji kože, pobrinete da kožu dubinski očistite uz malu pomoć prirodnih pilinga.

skincare-1461395_1920_800_531Imate li više od 30 godina, piling je poželjno raditi dva puta nedeljno, dok je mlađima dovoljno i jednom nedeljno. Tako će koža biti osvežena i slobodna od mrtvih stanica ili nečistoća. Zbog njih ne trebate ‘stanjiti’ novčanik, nego ih je lako napraviti u kućnoj radinosti, a najkorisniji sastojci su soda bikarbona, kafa, ali i  morska so.

Koža pilingom od morske soli smiruje. Na sebe veže toksine, čisti naše energetsko telo i um. Morska so relaksira i osvežava psihički i fizički te ima pozitivan uticaj i na stanje našeg duha.

Poznato je koliko je dobro kupati se u moru ako smo bolesni, a ako nismo u toj mogućnosti, brzo i jednostavno možemo kod kuće pripremiti piling. Pomiješajte dve do tri kašikice maslinovog ili bademovog ulja, pa dodajte desetak kapi eteričnog ulja ruzmarina koje će poboljšati cirkulaciju i na kraju dodajte kašiku morske soli.

Pet najboljih saveta:

  • Prvo kamilica, pa onda maska Pre nanošenja maske na lice pripremite kožu. Lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka maske, a čaj iskoristite kao tonik.
  • I vaše oči trebaju opuštanje nakon što ste uz pomoć čaja nežno očistili lice, vreme je i za pet minuta nege očiju. Dok uživate u aroma maskama, na oči stavite vrećice čaja i lako uklonite podočnjake.
  • Svakako se držite zadatih mera recepture za maske iz kuhinje napravljene su specijalno prema tipovima kože. Tokom pripreme maski potrebno je strogo se pridržavati količine sastojaka.
  • Ne zaboravite na savet doktora ljudi s kožnim bolestima pre korištenja pripravaka trebaju se posavetovati sa svojim doktorom kako bi izbegli moguće komplikacije.
  • Samo prava eterična ulja eterična ulja koja koristite moraju biti aromaterapijskog kvaliteta, tj. kupljena isključivo u specijalizovanim prodavnicama.