blazic_800x532U Kristalnoj dvorani pred oko 300 gledalaca SAS Kopernikus je u okviru 10. kola Prve futsal lige dočekao goste iz Smedereva. U veoma uzbudljivoj i krajnje neizvesnoj utakmici fudbaleri SAS-a doživeli su poraz rezultatom 3:4.

Na samom početku utakmice gosti su preuzeli inicijativu i već u 5. minutu imali odličnu kontru, ali je odličnom igrom u  odbrani Marinković spasao gol. U 12. minutu na asistenciju Marinkovića, Radenković je ostao sam ispred  golmana Smedereva i imao odličnu šansu ali nije uspeo da postigne gol.

Golom Stoiljkovića na asistenciju Đorđevića iz kornera, gosti dolaze u vođstvo u 18. minutu, a nedugo zatim zahvaljujući odličnom prodoru i asistencijom  Blažića, Milićev postiže gol za izjednačenje 1:1. Samo dve sekunde pre isteka prvog poluvremena igrač Smedereva  i reprezentativac Srbije u futsalu Filipović postiže gol za vođstvo od 2:1.

france_800x532Na početku drugog poluvremena, u 24. minutu Blažić na asistenciju Blanuše koji je na sredini terena oduzeo loptu, postiže gol za 2:2. Nedugo zatim nastavlja SAS da pritiska goste i Marinković odlično asistira Radenkoviću koji je prima i  na oduševljenje publike  postiže gol za vođstvo 3:2.

Imali su gosti izvanrednu šansu u 32. minutu, ali je golman SAS-a  Radić odlično intervenisao i rezultat je ostao nepromenjen. U 38. minutu sudija svira 6. prekršaj za Smederevo i iz kaznenog udarca Sabljić postiže pogodak za izjednačenje 3:3.

Konačan rezultat 4:3 i gol za goste iz Smedereva postiže  Filipović pred sam kraj utakmice u 39. minutu.

filipovic_800x532  kulic_800x532

SAS: Mandić, Matijević, Kulić, Marinković, Blažić, Škorić, Milićev, Blanuša, Radenković, Nađ i  Radić. Trener: Milivoj Sima Batinica.

Smederevo: Jović, Knežević, Sabljić, Filipović, Stoiljković, Radosavljević, Prvulović, Pantić, Marašević i Đorđević. Trener: Spasojević Veljko.

U sledećem kolu 02.12. SAS igra protiv ekipe Euromotusa.