plakat-festival-horske-muzike_424_600Zrenjanin- U okviru Međunarodnog festivala horske muzike i klapskog pevanja, u utorak, 8. novembra, na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert na kom nastupaju: Hor državnog univerziteta iz Tule, Muška pevačka klapa „Donat“ iz Zadra, Ženska pevačka grupa „Ive“ iz Moslavine – Slavonija, Mešoviti oktet iz Vojvodine i Rosa Zamito izvođač tradicionalne italijanske muzike. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.

HOR DRŽAVNOG UNIVERZITETA IZ TULE je mešoviti hor sa dugogodišnjom tradicijom i zavidnim uspehom u zemlji i inostranstvu, više puta pobednik i nagrađivani hor na festivalima u Rusiji kao i na evropskim festivalima. Rukovodilac hora je Evgenije Verner. Izvode muziku ruskih kompozitora ali i repertoar iz celog sveta.
MUŠKA PEVAČKA KLAPA „DONAT“ iz Zadra baštini tradiciju višeglasovnog muškog pevanja, učesnici i nagrađivani na više muzičkih festivala iza sebe imaju i nekoliko snimljenih albuma. Neguju tradicionalnu muziku Dalmacije ali izvode i dela modernih kompozitora.
piano-1655558_1920 PEVAČKA SKUPINA „IVE“ – ženska pevačka grupa iz Moslavine – Slavonije – baštine tradicionalni stil pevanja ali i razne vrste muzike modernog doba kao i slavonske narodne muzike – bećarci, ljubavne pesme i sl.
MEŠOVITI OKTET IZ VOJVODINE – pod rukovodstvom Miodraga Miše Blizanca izvodi uglavnom tradicionalnu muziku iz Vojvodine i cele Srbije, nastupali su na više muzičkih festivala i drugih manifestacija, imaju snimljeno nekoliko albuma…
SOLISTA IZVOĐAČ ITALIJANSKE MUZIKE – ROSA ZAMITO – izvodi muziku emotivnog karaktera kao i tradicionalne pesme raznih regiona Italije. Upoznata je sa muzikom Vojvodine i nalazi dosta sličnosti između ove dve vrste muzike.