naslovna-tale_800x532Sport-U poslednjem  15. kolu jesenjeg  dela prvenstva, FK Radnički Zrenjanin je na stadionu kod „Skrobare“  pred oko 200 gledalaca  zasluženo pobedio ekipu Vršca rezultatom 2:1.

Radnički je odlično otvorio utakmicu i već u 7. minutu golom Janjanina na asistenciju Živanova iz kornera sa oko 12 metara postigao gol. Zapretili su i gosti iz kontre u 12. minutu, na asistenciju Vukovića, ali Banjac pogađa prečku golmana Radovića.

krle_800x532Neoprezan strart,  a potom koškanje između  igrača u 20. minutu na sredini terena uzrokovao je  direktni crveni karton za igrača Radničkog Janjanina. Posle pokazanog crvenog kartona krenuli su Vrščani da pritiskaju odbranu domaćih i u 25. minutu Banjac je imao odličnu šansu ali ga je u tome sprečio odličan start Stanimirovića. Pred sam kraj poluvremena, iako sa igračem manje,  oslobodili su se pritiska fudbaleri Radničkog i u 31. minutu imao je Krstinić nakon odličnog prodora šansu, ali je golman Mugoša blagovremeno istrčao i odbranio šut. U 40. minutu Mile Šarenac unosi loptu u šesnaesterac i  šutira, golman Mugoša brani, ali na odbitak Tatić odlično reaguje i postiže gol za vođstvo Radničkog od 2:0.

neda_800x532Trener Vrščana je na poluvremenu umesto igrača odbrane Ristovića ubacio u igru ofanzivnijeg  Radovanovića, a nedugo zatim u 49. minutu izvršio i drugu izmenu, ubacivši Radakovića umesto Mastila. Probali su gosti ofanzivnijom igrom  da ugroze gol Radničkog i to im je uspelo u 71. minutu na dodavanje sa desne strane Đurića, Radaković postiže gol za 2:1.

U 77. minutu trener Jović vrši prvu izmenu, umesto Živanova u igru ulazi Runjevac. Do kraja utakmice bilo je lepih šansi na obe strane ali bez učinka, tako da je rezultat ostao nepromenjen i Radnički je osvojio veoma važna tri boda za nastavak sezone.

jovic-trener_800x532-Zadovoljan sam zbog pobede, žao mi je što smo neke utakmice prosuli uludo uz vetar i što zimujemo sa relativno malim brojem bodova, tako da će biti velika i teška  borba za opstanak na proleće. Za nastavak sezone trebaće nam 2-3 igrača koji prave razliku i dva tri da pojačaju konkurenciju. Iskreno se  nadam da će sve biti puno  bolje na proleće i klub će u tom pravcu raditi- rekao je nakon utakmice  trener Radničkog Dragan Jović.

 

FK Radnički Zrenjanin: Radović, Samardžić, Tatić ( Govedar), Bogić, Krstinić, Čigoja, Živanov ( Runjevac) Šarenac, Janjanin, Stanimirović i Šarenac N. Trener: Jović Dragan

Vršac: Mugoša, Đurić, Ristović( Radovanović), Mitrović, Sremčević, Mastilo ( Radaković), Šobat, Babić, Vuković, Roksa, Banjac. Trener: Mrđa Goran.

Tabela:

img_20161119_170936