tosic_800x546

Foto: Fudbalski savez Srbije

Fudbaler Srbije Zoran Tošić  rekao je  da predstojeća utakmica protiv Velsa nije ključna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali je dodao da je veoma važna.

„Ne bih rekao da je ključna, jer ima još dosta utakmica do kraja kvalifikacija. Ali, sigurno da je veoma važna kao i svaka do sada i kao svaka naredna koja bude dolazila. Može da bude veoma bitna, ako ostvarimo dobar rezultat i nastavimo tamo gde smo stali. Medjutim, ni pobeda ni neki negativan rezultat neće mnogo toga odlučiti“-rekao je Tošić novinarima pred put u Kardif.

 

 

Srbija će u danas gostovati Velsu u četvrtom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Izabranici Slavoljuba Muslina posle tri utakmice imaju sedam bodova, a Vels ima dva boda manje.
Vels je u prethodnom kolu odigrao 1:1 s Gruzijom.

„Protiv Gruzije i na startu kvalifikacija su igrali s nekim drugim timom, bez standardnih igrača koji se sada vraćaju posle povreda i suspenzija. Sigurno da će više ličiti na onu ekipu s Evropskog prvenstva, tako da smo obratili pažnju na sve… Mislim da ih dobro poznajemo i da neće biti nekih iznenadjenja“, rekao je Tošić.

On je dodao da reprezentacija Velsa nije ekipa koja drži loptu u svom posedu i koja vodi igru.

„Gledali smo neke utakmice gde su prilikom oduzete lopte dolazili u kontre, stvarali šanse i postizali mnogo golova. Sa te strane, treba da budemo oprezni. Mislim da će lopta više biti kod nas u nogama i da ćemo se mi više pitati, ali opet treba da obratimo pažnju na stvari koje nam je selektor predočio. Svesni smo toga i znamo šta treba da radimo na terenu“, rekao je Tošić.

Na pitanje novinara da li je bio bliži stavu da je sve osim pobede neuspeh ili bi bio zadovoljan i remijem, on je naveo da niko u reprezentaciji ne razmišlja o nerešenom rezultatu.

„Svi razmišljamo samo o pobedi, ali u zavisnosti od toga kako se utakmica bude odvijala… Sumiraćemo na kraju da li je možda i nerešen rezultat dobar“, rekao je Tošić.

Fudbaler CSKA iz Moskve je kazao da mu, iako nije u poziciji u kojoj je bio prethodnih godina, svaki minut na terenu u dresu reprezentacije velika čast.

„Ja sam u reprezentaciji već 10 godina i mislim da imam bitnu ulogu kao i svi ostali igrači. Možda trenutno nisam u poziciji u kojoj sam bio prethodnih godina, ali za mene to ne predstavlja nikakav problem. Tu sam dosta dugo, jedan sam od najiskusnijih i svaki minut na terenu mi je čast… Dokle god se budem osećao dobro i dokle god sam potreban, ja sam tu“, rekao je Tošić.

Utakmica će se igrati danas od 20.45 na stadionu Kardif sitija.

Izvor: Beta