demokratska-stranka-ds-logo_800_476Politika- Zamislite da čekate autobus na sasvim pristojno sređenoj autobuskoj stanici u gradu, čak da postoji i obaveštenje kada se očekuje sledeći polazak i kuda ta linija ide. Autobusi ne saobraćaju kao apotekarski recepti na šest sati po jedan, već često. Bez kašnjenja. Nije to reciklirani otpadni autobus bliske nam azijske republike, već pristojno vozilo domaće proizvodnje.

Koristite šnel štrase za odlazak u prestonicu – prava je milina. Sa zvučnika dopiru vesti „Radio Zrenjanina“, a izveštaj sa pređašnje skupštine grada najavljuje džingl: „Radio Zrenjanin, mi postojimo i prenosimo Skupštinu, jer je to Vaše pravo, a naša obaveza!“ U izveštaju se priča o napokon završenoj izgradnji obilaznice oko Zrenjanina, a prvi korisnik bio je visoki zvaničnik grada na biciklu, koji je tom prilikom dao izjavu: „Dosta smo krpili rupe i pravili biciklističke staze, vreme je da završimo investiciju prethodnog režima!“ Takođe, u okviru izveštaja pominje se i o poboljšani železnički saobraćaj, osobito ka Vršcu i Novom Sadu. Zatim spiker čita kratke vesti o tome kako je „Vasertehnik“ izgubio spor oko poništenja ugovora o izgradnji fabrike vode; kako će biti angažovana eksterna, stručna konsultantska agencija zarad izbora direktora javnih preduzeća, jer je to prvi korak protiv partijskog zapošljavanja; dok je pravi pomak učinjen i ka decentralizaciji gradskog budžeta, poogotovo u delu oko raspodele sredstava od licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta. Sledi emisija u okviru koje čujete intervju sa nekoliko naših sugrađana koji su se vratili iz inostranstva i sada demonstrativno „odbaciju“ strane pasoše, jer im više nisu potrebni usred porasta zaposlenosti u gradu na Begeju: sada napokon mogu da dobiju posao u struci u svom mestu, a ne da odlaze u inostranstvo za potragom za boljim sutra.

Taman kada biste čuli najavu početka prenosa fudbalske utakmice Proletera protiv Napretka, autobus bi udario u neku od udarnih rupa, veličine mesečevih kratera i sve što ste zamišljali bi nestalo, bar do prvih sledećih izbora kada će Vam vlast prepričati ovaj san, ponovo! Ali nema veze, jer živećemo bolje za dve godine!
Miroslav Kalanj