Zrenjanin- Ovog meseca u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 3. februara, na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova biće izvedena pozorišna hit predstava „Balkanski seks i grad/čipka i čokolada“. Grupa Legende u okviru nove koncertne turneje  će nastupiti pred zrenjaninskom publikom za Dan zaljubljenih 14. februara. U utorak, 25. januara će biti održana tribina Kupaže- najpoznatija vina, a 25. i 26. januara u okviru ciklusa fimova Dejvida Lina, biće prikazana drama – film: „Velika iščekivanja“.

Detaljan program Kulturnog centra za narednih mesec dana

 

UTORAK, 24. JANUAR
POSESETA JDP
PREDSTAVA „HAMLET“
U utorak, 24. januara Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu JDP – Beograd na pozorišnu predstavu „Hamlet“. Predstavu je režirao Aleksandar Popovski. Igraju: Nebojša Glogovac, Jelena Đuričić, Nikola Rakočević i dr. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 1600 dinara.
UTORAK, 24. JANUAR
TRIBINA
KUPAŽE – NAJPOZNATIJA VINA SVETA
Klub Vina u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina u utorak, 24. januara u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova održaće tribinu – „Kupaže – najpoznatija vina sveta“. Uvodno predavanje održaće Šandor Šomođi -Podrum Somogyi – vinar tehnolog.

Predavanje je sveobuhvatna priča o mešanju vina – o kupažama. Sa tehnološke strane, način združivanja sortnih vina, sa marketinške strane zastupljenost u svetu, najveća i najpoznatija imena vina, sa somelijerske strane, hedonističke vrednosti kupaža. Na tribini prisutni će imati priliku da upoznaju 20-tak svetskih standarda, stilova vina iz celog sveta, saznaju pojedine primere etiketa, njihovu vrednost, prosečne cene, kao i specifičnosti u načinu proizvodnje ovih (mešanih) vina.
Nakon tribine, Klub vina će omogućiti zainteresovanima da degustiraju namenski pripremljenu kupažu od vina članova Kluba Vina, i da uporede sa komponentama od kojih je sačinjeno vino. Također će biti ponuđena dva svetska brenda kupaža na degustaciju. Ulaz je besplatan. Degustacija se naplaćuje.
SREDA, 25. I ČETVRTAK, 26. JANUAR
CIKLUS FILMOVA DEJVIDA LINA
FILM: „VELIKA IŠČEKIVANjA“
U okviru Ciklusa filmova Dejvida Lina u sredu, 25. i četvrtak, 26. januara sa početkom u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazana drama – film: „Velika iščekivanja“(Great Expectations/)1946, Velika Britanija. Ulaz je besplatan.

Film je jedna od prvih adaptacija istoimenog romana Čarlsa Dikensa – najznačajnijeg engleskog pisca 19. veka. Siromašno siroče odjednom postaje džentlmen uz pomoć nepoznatog dobrotovora. Igraju: John Mills, Anthony Wagner, Jean Simons i dr.
PETAK, 3. FEBRUAR
POZORIŠNA HIT PREDSTAVA
„BALKANSKI SEKS I GRAD /ČIPKA I ČOKOLADA“
U petak, 3. februara na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova biće izvedena pozorišna hit predstava „Balkanski Seks i grad/Čipka i čokolada“. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova od ponedeljka, 23. januara. Cena ulaznice u pretprodaji je 400, na dan predstave 450 a za organizovane posete 350 dinara.

Radnja predstave je osmišljena kao komična priča u kojoj dve najbolje drugarice, Čupka i Čarna, razmenjuju svoja iskustva iz života i razgovaraju o uvek aktuelnim muško-ženskim problemima. One na duhovit način postavljaju mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu. Na pozornici će oživeti sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među ljubavnim parovima koja nemaju kraja. Američka serija ,,Seks i grad “ osvojila je planetu baveći se baš njima, a sad i Srbija ima nešto slično. Po uzoru na prijateljice iz Njujorka koje muke muče sa muškarcima, i glavne junakinje ove komedije, Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje ”nerešive” probleme, dok Zverka, Mikan Kozomara tumači lik zgodnog zavodnika.

Uloge: Čupka – Anita Petković,Čarna – Svetlana Milenković, Čajka – Nataša Jaramaz, Zverka – Mikan Kozomara. Predstava je prožeta muzičkim songovima. Autori: Antileta Živković, Danijela Božičković-Radulović i Stanko Holcer. Režija i produkcija: Stanko Holcer
UTORAK, 14. FEBRUAR
KONCERT GRUPE „LEGENDE“
Koncert grupe „Legende“ biće održan u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 14. februara 2017. Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 800 a za organizovane posete 700 dinara.

U okviru nove koncertne turneje „Legende“ će nastupiti pred zrenjaninskom publikom. Obradovaće sve ljubitelje njihovih pesma i rado slušanih melodija od starogradskog do etno – pop zvuka.
Organizator zadržava pravo izmene programa.