Zrenjanin- U radnoj poseti Zrenjaninu danas je boravio naš proslavljeni košarkaš i novoizabrani predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. U gradskoj kući  razgovarao je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predsednikom Košarkaškog saveza Vojvodine Darkom Karanom. Posle sastanka obišao je halu sportova “Medison” i “Kristalnu dvoranu”.

– U predizbornoj kampanji za predsednika Košarkaškog saveza Srbije rekao sam da ću doći u Zrenjanin i to  sam i uradio. Veoma sam zadovoljan posle onoga što sam čuo od gradonačelnika. Kada je reč o sportskim kapacitetima, renoviranja najstarije hale u Srbiji, pretvaranje u trenažni procs to je velika stvar. Za svaki pohvalu je odnos  gradonačelnika i njegovih saradnika prema sportu u ovom gradu prema razvoju sporta. Nadam se da će i druge lokalne samouprave slediti ovaj primer– rekao je Predrag Danilović.

– Čast mi je što smo danas ugostili Predraga Danilovića. On je ranije izrazio da poseti naš grad i upozna se sa aktivnostima sportskih organizacija u Zrenjaninu. Nadamo se, da će se ispuniti naša želja da ugostimo najbolje klubove Srbije i Evrope. Stoga  je i rađen projekat rekonstrukcije stare hale, Kristalna dvorana je maksimalno u funkciji. Očekujemo neke od evropskih ili svetskih prvenstava u košarci jedna grupa bude i u Zrenjaninu.– istakao je  je Darko Karan.

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da grad puno ulaže u sportsku infrastrukturu i da su u samo prethodnih godinu dana otvorene tri sportske sale na teritoriji grada i da se završava još jedna u Ečki, kao i da je u toku velika rekonstrucija hale “Medison”.

– Siguran sam da ćemo u naredom periodu uspeti da se zajedno sa našim najboljim Košarkaškim klubom Proleter izborimo da ovde ponovo nastupa srpski i evropski krem. Velika nam je želja da se  najznačajnija takmičenja koja budu organizovana u Srbiji igraju i ovde u Zrenjaninu. Siguran sam da će nam u tome  pomoći Košarkaški savez Srbije – rekao je Čedomir Janjić.