Predstavnici koalicije NADA odžali su sinoć tribinu pod nazivom „Ne kapitulaciji“ u Zrenjaninu na kojoj je poručeno: „Ne kapitulaciji, ne predaji, Kosovo je Srbija“.

Istaknuti natpisi i transparenti – Ne kapitulaciji.

Na tribini su govorili  Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, Dragan Nikolić, narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici, Dušan Radosavljević, POKS, prof. dr. Miloš Ković, istoričar, prof. dr Slobodan Samardžić  i Boško Obradović predsednik Srpskog pokreta Dveri.

Francusko-nemački predlog rešenja problema Kosova neprihvatljiv je predstavnicima koalicije „Nada“.

Lider Nove Demokratske  stranka Srbije, Miloš Jovanović, upozorio je da će, ako treba, protivljenje ultimatumu Srbiji on i njegovi istomišljenici iskazati i na ulici, a na samo na sednicama Skupštine Srbije i tribinama.

„Ono što je važno da istaknemo, Kosovo nije nezavisno i neće nikada postati“, poručio je Boško Obradović na tribini u Zrenjaninu.

Predsednik GrO Poks Zrenjanin Petar Rajlić istakao je da je Zrenjanin uprkos pritiscima uspeo da održi tribinu „Ne kapitulaciji“ i okupi veliki broj ljudi koji su došli da podrže koaliciju NADA. Želim da se takođe zahvalim ljudima što su došli u ovolikom broju i da istaknem da je Francusko-nemački predlog rešenja problema Kosova za nas neprihvatljiv.