39. Međunarodni sajam turizma u Beogradu održava se od 23. do 26. februara, pod sloganom „Uživajte na vreme“.  Na ovom vodećem sajmu turizma u regionu i najvećoj turističkoj manifestaciji predstaviće se Turistička organizacija grada Zrenjanina pod sloganom „Skoči u Zrenjanin“, a promoter je nadaleko prepoznatljiva Zrenjaninka Ivana Španović – „dijamantska dama atletike“. Svojim nenadmašnim sjajem preneće poruku potencijalnim turistima da iskoriste svaku mogućnost i skoknu u Zrenjanin gde će svakako uživati u vremenu provedenom u našem gradu. 

 

 

U okviru turističke ponude Zrenjanina i okoline, posetiocima sajma će se prezentovati receptivni turizam, ruralni, kongresni, sportski, manifestacioni.. Promovisaće se projekat Muzeja piva kao mogućnost oživljavanja industrijskog nasleđa ali i kao nagoveštaj novijeg oblika turizma – pivskog turizma, koji se svakako dovodi u vezu sa tradicionalnom 32. manifestacijom Dani piva. Akcenat će se takođe staviti na promociju projekta EuroVelo parka Carska bara, čime se Grad Zrenjanin direktno stavlja na mapu evropske mreže biciklističkih ruta.

Među izagačima na štandu Zrenjanina će se naći predstavnici lokalnih turističkih agencija, hotela, restorana. Promovisaće se zaštićena prirodna područja Carske Bare i Rezervata prirode, „wellnes“ i „spa“ aktivnosti Banje Rusande. Kao odraz multinacionalne sredine predstaviće se Banaćani, Rumuni, Slovaci i Mađari, kroz folklorno stvaralaštvo.