Zrenjanin- U ponedelјak, 27. februara, u 19 časova u Savremenoj galeriji Zrenjanin, biće otvorena  izlozba Gorana Simjanovskog i Miloša Milićevića, pod nazivom „Grafike“.

Egzistencija čoveka pitanje je koje postavlјamo svojim radovima. Nјegova transformacija u jednu drugu vrstu vidlјivo je oblikovana svojstvenim pravilima i traženjima formi. Izražavajući se ličnim rukopisom hteli smo da ragradimo motive stvarnosti odlazeći u snoviđenje i nadrealni svet fantazme. Razlike koje postoje u načinu našeg izražavanja i same tehnike kao i predstavlјanju problematike su vidlјive, ali pitanje i idejnost izmišlјenih figura sugeriše na oblikovanje lјudskog u jednu novu vrstu kojoj je duhovno biće istrgnuto.   Ostaju samo lјušture iliti segmenti nekada lјudskog oblika koje se razlažu paučinastim oblicima i flekama koje obuhvataju prostor oko figura kao i nju samu. U slučaju grafika mašinski elementi zaroblјavaju, a ujedno i čine figuru koja nosi ostatke čovekolikog ili ono što je ostalo od nekadašnjeg bića.

Razlike u našem   izražavanju estetske su prirode ali traganje za nestvarnim svetovima podsvesti esencija su naših suštinskih sličnosti.

Goran Simjanovski (1991) završio je master studije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na smeru slikarstvo, a Miloš Milićević (1991) je završio master studije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na smeru grafika. Izlagali su na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlјi i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 29.03.2017.