Zrenjanin- Gradska uprava Grada Zrenjanina obaveštava građane da se kreće u intenzivan popis i evidentiranje bespravno izgrađenih objekata, u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata.
  
Komisija će popisivati samo one objekte koji su izgrađeni do 27. novembra 2015. godine i koji ne poseduju građevinsku dozvolu.

Predmet popisa NISU objekti koji su upisani u katastar nepokretnosti, objekti za koje je već podnet zahtev za legalizaciju u skladu sa ranije važećim propisima (legalizacija objekata do 29. januara 2014. god), objekti na kojima je upisano pravo svojine, odnosno objekti za koje postupak nije pravosnažno okončan u skladu sa Zakonom o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole.

Obaveštavaju se građani da je potrebno da prilikom popisa pripreme dokumenta vezana za nepokretnost, odnosno ukoliko poseduju, da Komisiji stave na uvid: ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, list nepokretnosti, potvrdu o podnetom zahtevu za legalizaciju, građevinsku dozvolu ili druga dokumenta vezana za izgradnju objekata.

U slučaju da sugrađani čiji je objekat predmet popisa nisu kod kuće, Komisija će ostavljati obaveštenja kada će ponovo doći da popiše objekte.

Građani se mogu obratiti svojim mesnim zajednicama i prijaviti bespravno izgrađene objekte, a sve u cilju bržeg i preciznijeg popisa .

Popis se vrši na teritoriji svih gradskih mesnih zajednica i u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada Zrenjanina.

Za sva dalja pitanja i objašnjenja, građani se mogu obratiti građevinskoj inspekciji putem telefona broj 315 – 0073.

 

Izvor: Grad Zrenjanin