Politika- Želimo da podsetimo sve građane na teritoriji grada Zrenjanina, a posebno učesnike ratova od 1990. do 1999. godine, da je odbornička grupa SRS u gradskom parlamentu pokrenula pitanje ostvarenja prava i prinadležnosti boraca, i taj naum ostvarila 23.12.2016. godine, donošenjem Odluke na zasedanju 7. sednice Skupštine grada Zrenjanina, i to:
1. subvencija po osnovu izdataka za parkiranje motornih vozila
2. subvencija po osnovu izdataka za gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina
3. subvencija po osnovu izdataka za gradske administrativne takse
4. subvencija po osnovu izdataka za gradske komunalne takse

Ovim putem obaveštavamo sve učesnike ratova od 1990. do 1999. godine da navedeno pravo mogu da ostvare na osnovu potvrde o statusu boraca, koju mogu da dobiju u vojnom odseku Zrenjanin, a na osnovu potvrde o učešću u ratu izdate od strane MUP Zrenjanin. Navedenim potvrdama u nadležnim službama grada Zrenjanina dokazuju ostvareno pravo, i samim tim ostvaruju isto. O svim nejasnoćama po pitanju ostvarenja navednih prava. mogu da se informišu na telefone: 023/511-668 i 064/598-40-74.

Naša težnja za ostvarenjem satisfakcije je delimično realizovana, borba i dalje traje do ostvarenja svih zahteva. Evidentiranje učesnika ratova i prikupljanje potpisa za peticiju i dalje traje, zadatak smo delimično ostvarili, ne dozvolimo da posustanemo, to je naše pravo i moralna obaveza prema svim žrtvama rata, i odgovoran odnos prema budućim generacijama. Ne dozvolimo da sujeta, stranačka pripadnost, nepravda prevlada zdrav razum, zajedno smo jači, to smo i dokazali. Podsećam vas da bitke možemo dobiti možda pojedniačno, ali rat samo jedinstveni. Budimo odgovorni kako u ratu, tako i u miru, pošaljimo jasnu poruku onima koji su nas izdali kada nam je bilo najteže, kada smo dali državi na raspolaganje nešto najvrednije, a to je život. Ne potcenjujmo život, ne potcenjujmo svoje porodice, i na kraju ne potcenjujmo sami sebe. Mi samo tražimo da država poštuje Ustav i zakon, ne tražimo ništa više, delimično smo ostvarili navedena prava, ali ako odustanemo od dalje borbe, šaljemo lošu poruku našoj deci, dolazećim generacijama, i na taj način ohrabrujemo i veličamo dezertere, i stavljamo ih u istu ravan sa nama, koji smo poštovali Ustav i postojeće zakone.

Ne zaboravimo da nas je sve manje, i na taj način smanjujemo šanse da dokažemo da smo mi zdravo jezgro društva, a oni su karcinom koji izjeda naše društvo u celini. Naša borba je pokazatelj da je istina i pravda ostavriva.