Politika- Gradski odbor Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu, pita se ko je odgovoran za astronomski dug zrenjaninske bolnice. Po podacima kojima raspolažemo dug zrenjaninske opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ iznosi oko 600 miliona dinara.

Budući da kroz ustanovu prođe godišnje oko 18.000 pacijenata, obavi se više od 280.000 pregleda, čudan saldo .Kada se zna, da se uglavnom plaća i participacija, razni pregledi još veći razlog za čuđenje?! Postoje i drugi problemi koji se sada rešavaju. Da li su građani koji su godinama odvajali iz svojih džepova kroz zdravstvena osiguranja i samodoprinos zaslužili takvo stanje, da im je pored svega alternativa privatno lečenje, čekanje na preglede je još jedna rak rana. Zahtevamo u ime građana da se oni koji su doveli do tog stanja preispitaju.

Srpska demokratska stranka u Zrenjaninu, podržava odluku o vraćanju pokrajinskih simbola u institucije pokrajine.
Posebno podržavamo odluku o vraćanju pokrajinske zastave. Ovaj izgled zastave Vojvodine datira još iz 1849. godine i vraćanjem tih simbola i zastave, vraćamo se i korenima i našim slavnim precima koji su se pod tom zastavu borili za slobodu otadžbine.
Apelujemo na pokrajinske vlasti da ubrzaju odluku o donošenju istih simbola, čime bi se napokon stavila tačka na pogubnu DOSmanlijsku vladavinu od 2000 godine u autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Ovom prilikom, kao i u prethodnim danima, pružamo podršku rukovodstvu Republike Srpske da istraje i da ne pokleknu u ostvarenju cilja da Republika Srpska ima svoje ingerencije i da ako Bog da u skorije vreme se ujedini sa Republikom Srbijom što je jedan od osnovnih ciljeva i programskih načela Srpske demokratske stranke- istakao je potpredsednik gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu, Đisalov Zoran.