Politika- Gradski odbor Srpske demokratske stranke, obilazeći članstvo u okrugu i opštini Zrenjanin, naišao je na probleme građana u međugradskom prevozu, pojedina naseljena mesta imaju bezmalo samo jednom dnevno prevoz do Zrenjanina. Poseban problem predstavlja građanima u ove hladne dane kada čekaju prevoz na izuzetno niskim temperaturam. Pojedina naseljena mesta su gotovo isključena iz redovnih linija te građani posle smrzavanja ni ne dočekaju prevoz do grada. Apelujemo na gradske strukture da učine sve što je u njihovoj moći da bi se građani naseljenih mesta što pre i bezbednije u skorije vreme prevozili do grada.

U razgovoru sa vinogradarima i poljoprivrednicima smo saznali, da je građanima itekako pred predstojeću sezonu potrebna pomoć i zaštita od elemntarnih nepogoda, pre svega od grada. Ove godine je naš okrug imao velike gubitke i štete od istih nepogoda, te smo mišljenja da bi gradska i pokrajinska vlast u meri kojoj joj mogućnosti dozvoljavaju da pomogne u nabavci protivgradnih mreža, čime bi se smanjila i mogućnost oštećenja voćnjaka, vinograda, oranica i ostalih poljoprivrednih dobara, koje se u velikoj meri nalaze na području severnobanatskog okruga. Uskoro će nova sezona poljoprivrednih i voćarskih radova te bi valjalo to me razmisliti-rekao je predsednik gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu, Srđan Blagojević.

Obaveštavamo sve raseljene i prognane osobe sa područja bivše SFRJ da je fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima objavio javni poziv za dodelu pomoći za ekonomsko osnažavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica, kao i poziv za pružanje pomoći putem dodele grašđevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja u stambenim objektima u vlasništvu izbeglih, prognanih i raseljenih lica sa boravištem na području AP Vojvodine.

Za sve informacije obratiti se opštinskim poverenicima pokrajinkog fonda za prognane i izbegle kao i na broj telefona 021/4754296.

Javni poziv je otvoren do sredine februara.

Srđan Blagojević