Foto: Google earth

Zrenjanin- Za vreme ekstremno niskih temperatura došlo je do oštećenja, odnosno pucanja, dela vodovodne cevi koja prolazi ispod Mužljanskog mosta. Zbog specifičnosti otklanjanja kvara i pomenutih niskih temperatura, nije bilo moguće odmah izvršiti njegovu sanaciju, već se vršila stalna kontrola mesta kvara od strane tehničke službe našeg preduzeća i preduzimali neophodni koraci da vodosnabdevanje u Mužlji ni jednog trenutka ne bude ugroženo, u čemu se i uspelo.

Za sutra je planirana sanacija pomenutog kvara. Angažovana je potrebna mehanizacija za rad iznad vode, a saobraćaj na Mužljanskom mostu, zbog izvođenja radova, biće zatvoren od 10 do 12 časova.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalakizacija“ će u 9 časova izvršiti prekid vodosnabdevanja u Vardarskoj ulici da bi izvršili sve potrebne pripremne radove da bi i prekid vodosnabdevanja u pomenutoj ulici, a i prekid saobraćaja na mostu što kraće trajali.
Pošto se vodosnabdevanje Mužlje vrši iz dva pravca, preko pomenutog mosta i od strane Univereksporta, do prekida vodosnabdevanja će, dok traju radovi, doći samo u Vardarskoj ulici, dok se u ostatku Mužlje može očekivati pad pritiska vode u mreži.

Predviđeno je, ukoliko ne dođe do neplaniranih dešavanja, da ovi obimni i zahtevni radovi na sanaciji vodovodne cevi ispod Mužljanskog mosta budu završeni do 12 časova.
Ovom prilikom JKP „Vodovod i kanalizacija“ se zahvaljuje stanovnicima Vardarske ulice i prigradskog naselja Mužlja na strpljenju i razumevanju.