Zrenjanin- Svetski dan dece obolele od raka obeležen je danas i u Zrenjaninu tako što su tačno u 13 časova  pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče, ali i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama. Sredstva koja su se prikupila  tokom ove akcije  namenjena su drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. 

Na Trgu ispred Gradske narodne Biblioteke priređen je prigodan program u kojem su učestvovali najmlađi članovi KUD “Đerđef”, Nemanja Stojšić, zrenjaninac koji je nedavno imao zapažen nastup u šou programu “Ja imam talenat”, Klovnica Didi i prijatelji.

Svrha obeležavanja je da se podstakne podizanje društvene svesti o problematici raka kod dece, što bi uticalo na unapređenje kvaliteta lečenja i oporavka i rešavanje sistemskih pitanja.

Statistika pokazuje da Svakog dana jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka u Srbiji.

Kampanju „I ja se borim“, koju je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka započelo je 2016. godine u cilju podizanja svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece.

Kompanija Gomex je podržala ovu akciju, a saradnju sa Nurdorom  je započela pre nekoliko godina. Ovo je jedno od udruženja kome je pomoć potrebna kako od javnog tako i od privatnog sektora i  mi smo ponosni na to što nas ljudi iz Nurdora nazivaju našim kolegama. Ova akcija ima vrlo bitan zadatak da svim zrenjanincima skrene pažnju na to da u našoj zemlji postoje mali borci protiv opake bolesti koja se zove karcinom. Kompanija Gomex je ovim  gestom potvrdila visoki stepen društvene odgovornosti i naravno ojačala svoju saradnju sa Nurdorom. Svakom ko danas pošalje sms podrške mi ćemo pokloniti jednu igračku- rekao je Nedeljko Golušin, marketing menadžer kompanije Gomex.