Zrenjanin- Na mestu vd Direktora JKP „ Čistoća i zelenilo“ poslednjih je godinu i po dana. S obzirom da u narednom periodu ima velike obaveze zbog angažmana u Socijalističkoj partiji Srbije, gde je i na funkciji potpredsednika GrO SPS-a u Zrenjaninu i odgovoran posao koji inače obavlja, opredelile su ga da ne konkuriše za mesto direktora. Nakon imenovanja novog direktora, ostaće u preduzeću i najavio je da će biti velika pomoć i podrška novom direktoru koji bude došao na čelo preduzeća.

S obzirom da ste mlad rukovodilac jednog velikog preduzeća, da li ste zadovoljni ostvarenim rezultatima?

-Posao koji sam obavljao i koji trenutno i dalje obavljam bio sam maksimalno posvećen, ali takođe i obaveze koje imam u svojoj stranci i koje mi tek predstoje zbog velikog angažovanja rada na terenu, kontrole, proširenja mreže i dr., opredelile su me da ne konkurišem za mesto direktora. Nastaviću i dalje u pravcu koji sam sebi postavio, ali u ovom momentu smatram da sam doneo ispravnu odluku kako ne bi trpela ni jedna niti druga strana. Obilazak radnika na terenu, čistača u centru, radnika na grobljima, radnika tokom novogodišnje noći ili vozača kamiona, neke su od aktivnosti koje sam često praktikovao da radim. Ideje koje sam osmislio su se i realizovale uz pomoć mojih saradnika, a u pitanju je uređenje kružnih raskrsnica, vanredno uređenje grobalja, pronalaženja rešenja za sprečavanje samozapaljenja deponije pogotovo kada su visoke temperature, a sve u cilju zaštite životne sredine i dr. .Takođe, značajna sredstva smo uložili u vozni park. Kako bi unapredili Službu za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada, nabavili smo tri nova kamiona, dve smećarke, jednu od 16 i jednu 22 kubika i jedan autopodizač, čija je ukupna vrednost 410 hiljada evra sa uslugom lizinga. Kvalitet usluge podignut je na viši nivo, a nabavkom 200 novih metalnih kontejnera i komunalna higijena u gradu je znatno podignuta, s obzirom da se oni nisu menjali poslednjih desetak godina. Takođe, nabavljena su i tri nova vozila za rad Pogrebne službe čime smo znatno unapredili njen rad

Od velikog značaja je i projekat vezan za formiranje novog drvoreda u ul. Obala Sonje Marinković koji smo uradili u saradnji sa gradom Zrenjaninom.Iako se digla velika prašina, mi smo formirali novi, jednolični drvored, sačinjen od 122 stabla piramidalnog graba i kuglaste katalpe, s obzirom da drvored nije menjan punih 17 godina, a većina stabala bila je bolesna i oštećena. Ovo će biti jedna od najlepših ulica u gradu na Begeju.Takođe, podigli smo i vetrozaštitni pojas na Centralnom groblju koji će značajno smanjiti udare vetra. Osim zaštitne svrhe, vetrozaštitni pojas ima i ekološku u smislu proizvodnje kiseonika, i estetsku jer će Centralno groblje biti mnogo urednije.Za potrebe podizanja vetrozaštitnog pojasa posađeno je 300 sadnica Javora.

Kakvi su planovi za dalje?

-U planu je i pokretanje stolarske radionice gde će se izrađivati rekviziti koje će građani moći da kupe, jer zaista imamo izuzetno dobre stolare. Uložili smo u prostor, opremu i mašine za ovu radionicu i uskoro ćemo realizovati ovu ideju. Takođe, u planu je nabavka traktora sa prikolicom i jednog multifunkcionog vozila koje će biti angažovano 365 dana u centru grada i sa njim će komunalna higijena biti na visokom nivou.

Kakvo preduzeće ostavljate?

„Čistoća“ posluje dobro, započeti su brojni projekti i nadam se da će sa tim trendom i u narednom periodu nastaviti. Za ovaj period koliko sam bio na čelu preduzeća dosta toga se uradilo i očekujem da osoba koja me bude nasledila na ovom mestu nastavi putem prosperiteta.