Zrenjanin- Program Kulturnog cenzra Zrenjanina ovog meseca donosi premijeru dokumentarnog filma „Naša priča o Ruži“, dečje filmove, tribinu, kao i hit komediju „Dobro došli u Srbiju“.

Kulturni centar Zrenjanina od 30. marta počinje sa emitovanjem najnovijih filmskih hitova u prostoru bivšeg bioskopa Cinema.

 

PETAK, 31. MART

FILM: „LEPOTICA I ZVER“

Film: „Lepotica i zver“/Beauty and the Beast – prikazuje se u petak, 31. marta u bioskopu Cinema – Kulturni centar Zrenjanina od 20 časova. Filmska publika ima priliku da pogleda najnoviju verziju bajke i igrane adaptacije animiranog klasika uz veliki broj muzičkih numera. Film je sinhronizovan na srpski jezik, režirao ga je Bil Kondon a igraju Ema Votson (Bela), Den Stivens (Zver), Luk Evans (Gaston), Ema Tomson (čajnik) i dr. Filmski žanr – fantazija. Film traje 132’. Cena ulaznice je 250 dinara.

PETAK, 31. MART
PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA
„NAŠA PRIČA O RUŽI“

Premijera dokumentarnog filma „Naša priča o Ruži“ biće održana u petak, 31. marta u Kulturnom centru Zrenjanina. Film se emituje u velikoj sali Kulturnog centra od 19 časova. Miroslav Miki Mihajlović, Branislav Bane Markuš i Dragan Beli Jovin uz nesebičnu podršku zajedničkog prijatelja Fan Roberta, kao i uz pomoć mnogobrojnih drugara, mlađih i starijih genaracija, sadašnjih i bivših stanovnika „Ruže“ za nepunih 14 meseci uspeli su da ostvare svoj cilj – da snime dokumentarni film o ovom zrenjaninskom naselju.

 

Ulaz na projekciju je slobodan.
SUBOTA, 1. APRIL
PETA SEZONA VELIKOG DEČJEG KVIZA „SUPERSU“

Peta sezona velikog dečjeg kviza SuPersu nastavlja se u subotu, 1. aprila. Reč je o takmičenju koje je namenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola Srednjobanatskog okruga.

Na ovogodišnje takmičenje prijavilo se 16 škola sa 22 ekipe. Kviz se odvija u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina i otvoren je za javnost. Žiri čine: Rako Tomović – profesor istorije koji je i predsednik žirija, dr Vesna Odadžić – profesorka biologije i Vladimir Đurić – programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina – pratiće takmičenje i tačnost pitanja i odgovora učesnika SuPersu kviza. Svi takmičari biće nagrađeni prigodnim poklonima sponzora a pobedici će osvojiti vredne nagrade u vidu putovanja. Prijatelji SuPersu kviza su: Persu marketi, Mrkšićevi Salaši, Mlekara – Zott, Knjižara – „Birooprema“, Akvapark „Petrolend“ – Bački Petrovac, Kraljeva voda i Akvapark Jagodina. – U subotu, 1. aprila takmiče se ekipe: OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zrenjanina /ekipa 2./, OŠ „Branko Ćopić“ iz Lukićeva /10 časova/, OŠ „Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina /ekipa 1. /, OŠ „Uroš Predić“ iz Orlovata /10.45 č./, OŠ „Slavko Rodić“ iz Lazareva /ekipa 2./, OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina /ekipa 2/, OŠ „Đura Jakšić“ iz Zrenjanina /ekipa 1./ – /11.30 č./, OŠ „Slavko Rodić“ iz Lazareva /ekipa 2./, OŠ „1. oktobar“ iz Botoša i OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina /ekipa 2./ – /12.15 č./

SUBOTA, 1. APRIL

FILM: „TRAG ŽIVOTA“

Naučno – fantastičan triler „Trag života“ prikazuje se u subotu, 1. aprila u bioskopu Cinema – Kulturni centar Zrenjanina od 20 časova. Šestočlana posada na međunarodnoj svemirskoj stanici nalazi se na ivici jednog od najvažnijih otkrića u istoriji civilizacije – dokaza o postojanju života na Marsu…Film je režirao švedski reditelj Danijel Ekspoza. Igraju: Džejk Gilenhal, Rajan Rejnolds, Rebeka Ferguson. Cena ulaznice je 250 dinara.

NEDELjA, 2. APRIL
FILM: „MOĆNI RENDžERI“

Zabavan naučno-fantastičan film „Moćni rendžeri“ nastao prema akcionoj televizijskoj seriji o pet superjunaka – biće prikazan u nedelju, 2. aprila u bioskopu Cinema – Kulturni centar Zrenjanina od 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.
UTORAK, 4. APRIL

PROJEKCIJA FILMA I RAZGOVOR O GOLOM OTOKU

U utorak, 4. aprila u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana projekcija filma o Golom otoku – „Preduzeće Mermer“ autorke Zorice Marinković. Nakon projekcije autorka će održati kraće predavanje o temi – Šta se dogodilo sa čovekom na Golom otoku a potom sledi razgovor sa publikom. Program počinje u 19 časova.
SREDA, 5. I ČETVRTAK, 6. APRIL
FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

CIKLUS – „HRONIKE SVAKODNEVNOG NASILjA“
FILM: „BELI VITEZOVI“

U okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Hronike svakodnevnog nasilja“ u sredu, 5. i četvrtak, 6. aprila od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se film: „Beli vitezovi“. Ulaz na projekcije je besplatan. Film se emituje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

O FILMU: „BELI VITEZOVI“
(FRA, 2016, 112′)
Režija: Joakim Lafos
Igraju: Vensan Lendon, Luiz Buroen, Valeri Donzeli i dr.
Žak Arno, predsednik jedne NVO ubeđuje francuske porodice koje imaju problema sa usvajanjem da finansiraju njegovu misiju spasavanja siročadi, žrtvi rata u Africi. Posvećeni ovoj misiji, njegovi volonteri i on dobijaju mesec dana da izbave i dovedu 300 mališana u Francusku. Međutim, da li će glavešine sela dozvoliti odvođenje toliko dece?
Kako bi ostvario svoju misiju, Žak mora da ih ubedi da je njegov cilj samo osnivanje sirotišta koje će obezbediti sigurnu budućnost deci u zemlji u kojoj su rođena, prikrivajući pritom nameru da ih odvede u Francusku…

SREDA, 5. APRIL

PREDSTAVA DRAMSKOG STUDIJA – CEKOM
„BEG“
Predstava „Beg“ Dramskog studija – „Cekom“ biće odigrana na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 5. aprila u 20 časova. Ulaz na predstavu je besplatan. Predstava BEG je nastala primenom kreativnog dramskog procesa. Tiče se života mladih ljudi, istih onih koji su svoja životna iskustva utkali u tok priče. Govorimo o generacijama koje beže od nečega ka nečemu, zbog nečega, a najčešće je upravo taj beg pokretač promena, kojima se ne zna ni početak ni kraj. Promene su ponekad dobra, a ponekad loša stvar, ali kakve god bile, bitno je znati uzrok i dobro promisliti o posledicama. Da li je sistem loš, ili su loši ljudi? Da li se beg meri u metrima ili u danima? Jasno i Glasno ćemo vam reći šta mislimo, jer ne znamo za drugačije!Režija / Rad sa grupom: Dušan Kalejski. Mentor: Smiljana Tucakov. Muzika: Boba Vidrić, Dušan Kalejski i Predrag Karanjac. Kostimi: Neda Kovač.

SREDA, 12. APRIL

POZORIŠNA PREDSTAVA
„DOBRO DOŠLI U SRBIJU“

Hit komedija „Dobro došli u Srbiju“ za čije izvođenje interesovanje ne prestaje biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 12. aprila. Predstava počinje u 20 časova. U naslovnoj ulozi je Dragan Gagi Jovanović, koji potpisuje i scenario i režiju predstave. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara.

Dragan Jovanović čuven po svom jedinstvenom, duhovitom i karakterističnom scenskom izrazu, pokazuje svoj jedinstveni komičarski talenat igrajući vlasnika agencije koji gledaoce vodi na nesvakidašnje putovanje po Srbiji – pokazujući sve njene nepravdeno zapostavljene vrednosti i lepote. Nadamo se da ćete uživati u ovom neobičnom putovanju i tako da ćete biti u grupi 80.000 zadovoljnih „putnika“ u publici – koji su do sada pogledali ovu predstavu. Predstava traje 120 min. Pored Dragana Jovanovića u predstavi igraju: Ađela Jovanović, Anđelka Simović, Aleksandra Sekulić, Bojana Matović, Jovana Ćirić, Milica Miletić i Nina Nešković.

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.