Zrenjanin- U  Osnovnom sudu u Zrenjaninu danas je otvorena Radionica pod nazivom „Razmena dobre praske, organizacija rada izvršnog odeljenja“ na kojoj prisustvuju predstavnici sudova iz Republike Srbije, kao i predstavnici Projekta koji predvodi British Council, koji je ujedno i organizator Radionice. Sprovođenje projektnih aktivnosti počelo je u februaru 2016. godine i trajaće 24 meseca. Ukupan budžet projekta je 3,8 miliona evra.

Kroz trodnevni program,  učesnici će imati prilike da da posete službe u okviru izvršnog odeljenja Osnovnog suda u Zrenjaninu, razmene iskustva i idendtifikuju izazove, kao i najbolje prakse u pogledu organizacije izvršnih odeljenja.

-Rad na  „studiji slučaja“, koji će biti organizovan u okviru Radionice, uključiće i pronalaženje najboljih modela za saradnju sa eksternim institucijama i sprovođenje izvršenja na terenu. Zaključci i preporuke koje budu definisani tokom Radionice, pomoći će sudovima da dalje unapređuju efikasnost rada svojim izvršnim odeljenjima- rekao je predsednik Osnovnog Opštinskog suda u Zrenjaninu, Zlatoje Ankić.
-Posebno smo ponosni na realizaciju Programa rešavanja starih predmeta i starih izvršnih predmeta. Zaključno sa 31. decembrom 2016. godine, broj starih predmeta smanjen je za 63%, čime su ciljevi Programa dvostruko premašeni- istakao je Zlatoje Ankić.
Projekat „Unapređenje efikasnosti pravosuđa“ finansira Evropska unija, a glavni cilj prijekta je unapređenje rada pravosudnih organa i njihove sposobnosti merenja učinka kroz standardizaciju radnih procesa i procedura, uvođenje novih i poboljšanih metodologija rada, poboljšanje komunikacija sa javnošću, unapređenje profesionalnih kompletencija i reviziju relevantnog zakonodavnog okvira.