Sport- Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće 14. marta u najjačem sastavu na zrenjaninskom Gradskom bazenu protiv  reprezentacije Nemačke, u okviru Svetske lige uz direktan prenos na nacionalnoj televiziji. Prodaja karata počinje u sredu, 8. marta, na Gradskom bazenu, u periodu od 11 do 18 časova  i na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12, i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 dinara, a broj karata je ograničen, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj kući Gradske kuće kojoj su prisustvovali predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić, izvršni direktor VSS, Zoran  Avramović i  gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

– Ovo je veoma važna utakmica, jer se borimo za prvo mesto u grupi. Zrenjaninci će uživo moći da vide najbolje što Srbija ima, a to su naši zlatni momci. Pored Novaka Đokovića i košarkaša, oni su ti koji pronose slavu Srbije širom sveta – istakao je Milorad Krivokapić.

 

 

 

Izvršni direktor VSS Zoran Avramović dodao je da je ova utakmica izuzetno značajna, jer srpski vaterpolisti po treći put brane osvojeni trofej.

– Igramo u najjačem sastavu. Nemačku smo već pobedili na gostujućem terenu rezultatom 15:9, ali se ozbiljno pripremamo i za ovu utakmicu. Ne krijemo da želimo da odbranimo sve titule osvojene u prethodne tri godine. Vaterpolo reprezentacija je  prošle godine već bila u Zrenjaninu i igrala utakmicu sa Australijom, ta utakmica je bila generalna proba za predstojeći susret sa Nemcima – rekao je je Zoran Avramović.

Avramović je istakao da su čelnici VSS posetili Gradski bazen u Zrenjaninu i uverili se na licu mesta da je ovaj objekat u dobrom stanju i da se redovno održava.

–Ovo je veliki sportski događaj, imamo tu čast da ugostimo olimpijske, svetske i evropske prvake i siguran sam da će tribine biti pune. Pozivam sve Zrenjanince da dođu jer se srpski delfini ne viđaju uživo svaki dan – rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.