Politika- Međunarodni dan žena koji se obeležava 8. marta svake godine, predstavlja praznik kojim se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog pola i povodom toga mladi socijalisti su u centru grada organizovali akciju u znak pažnje damama.

-Ova akcija je mali znak pažnje prema našim majkama, sestrama i suprugama, kojim pokazujemo koliko nam znače. Žene su oslonac porodice i celokupnog društva. Ovo je još jedna prilika da svi zajedno brže, jače i bolje damo im podršku da  istraju u onome što žele, a mi ćemo biti tu da ih podržimo, nastavljajući da organizujemo različite programe kojima afirmišemo žene u kulturnom, političkom i socijalnom razvoju zajednice – istakao je predsednik  mladih socijalista Zrenjanina, Marko Štiklica.

Takođe, svim pripadnicama nežnijeg pola u ime mladih socijalista poželeo je da u punoj meri uživaju prava koja im pripadaju, da budu jednake, pa i uspešnije od  muškaraca u svim oblastima, pa i onim koje se tradicionalno smatraju muškom teritorijom.