Zrenjanin- Humanitarni turnir  u košarci „Zrenjanin U16 Basketball Cup 2017“ za  dečake do 16 godina danas je u Kristalnoj dvorani   svečano  otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Ovaj turnir  trajaće do nedelje 9. aprila, kada nas očekuje takmičenje u zakucavanju od 19h i finale od 20-30h.

Celokupan prihod od ulaznica, koje je na bazi dobrovoljnog priloga biće predat  Udruženju NURDOR, koje okuplja roditelje dece obolele od raka.

 

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura apelovao je na sugrađane da se odazovu u što većem broju tokom trajanja humanitarnog turnira i daju svoj dobrovoljni prilog za pomoć u funkcijonisanju NURDOR-a.

-Zrenjanin ima dugu i bogatu tradiciju organizovanja velikih sportskih manifestacija kakva je i ova. U proteklih nekoliko godina uložili smo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu i velike sportske manifestacije koje se dešavaju ovde, a svakako su posledica velikog ulaganja u sport i dobrog ambijenta koji vlada u Zrenjaninu. Drago mi je da ova manifestacija pored sportskog ima i humanitarni karakter i nadam se da ćemo sledeće godine biti još brojniji i još bolji organizatori- istakao je Salapura.

Na ovogodišnjem turniru pored domaćih ekipa Proletera, Petrovgrada, Partizana i Vizure učestvuju i ekipe: Lokomotiva Kuban (Rusija), Maccabi (Izrael), Esudiantes (Španija), kao  i reprezentacija Crne Gore.

 

Raspored utamica: