Zrenjanin- Predstava „Beg“ Dramskog studija „Cekom“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 5. aprila u 20 časova, u cilju prikupljanja sredstava za obnovu biste dirigenta Slobodana Bursaća u Aleji Velikana. Ulaz na predstavu je besplatan a u Kulturnom centru će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge za bistu. 

Bista dirigenta Slobodana Bursaća je otkrivena 2004. godine u Aleji velikana u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, a ukradena iz spomeničkog kompleksa februara 2008. godine. Zbog toga je pokrenuta akcija sakupljanja sredstava za izradu nove biste koja će biti izlivena na osnovu originalnog kalupa koji se nalazi u depou Narodnog muzeja u Zrenjaninu i postavljena na postojeći postament. Akciju su pokrenuli organizatori Horskog festivala „Slobodan Bursać”, KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, zajedno sa „IP MEDIA 023″ i uz podršku Rotary kluba Zrenjanin, a svojim aktivnostima su podržali i CEKOM, Narodni muzej Zrenjanin, Zrenjaninska filharmonija, hor Sveti Serafim Sarovski i mnogi drugi pojedinci i organizacije.
Namenski račun na koji građani i organizacije mogu da uplate novčane priloge za obnovu biste:

205-0000000240241-75   Komercijalna banka ad Beograd

 

O predstavi:

Predstava BEG je nastala primenom kreativnog dramskog procesa. Tiče se života mladih ljudi, istih onih koji su svoja životna iskustva utkali u tok priče. U predstavi Govorimo o generacijama koje beže od nečega ka nečemu, zbog nečega, a najčešće je upravo taj beg pokretač promena, kojima se ne zna ni početak ni kraj. Promene su ponekad dobra, a ponekad loša stvar, ali kakve god bile, bitno je znati uzrok i dobro promisliti o posledicama. Da li je sistem loš, ili su loši ljudi? Da li se beg meri u metrima ili u danima? Jasno i Glasno ćemo vam reći šta mislimo, jer ne znamo za drugačije!

 

Režija / Rad sa grupom: Dušan Kalejski

Mentor: Smiljana Tucakov

Muzika: Boba Vidrić, Dušan Kalejski, Predrag Karanjac

Kostimi: Neda Kovač

Igraju:
Vilhelmina Tell
Predrag Karanjac
Milica Mršić
Ana Marinković
Dušan Kalejski
Isidora Jovanović
Miša Patarica
Ivana Titin
Luka Ninčić
Aleksandar Danguzov
Neda Kovač
Katarina Vojnović
Marko Pantelić
Aleksandar Narižan
Zorica Radanov
Nađa Bjelogrlić
Nemanja Stanić