Predsednički izbori su završeni , čestitam svima na borbi na biračkim mestima. Pobednicima želim da ispune ono što su narodu obećali,gubitnicima,da shvate da su gubitnici.

Posebno nam je zadovoljstvo da je u našem gradu i okrugu bez obzira na razlike, sve proteklo u poštenoj atmosferi i borbi. Rezultati su takvi, kakvi jesu, za neke očekivani, za neke ne .

Neki su glasali, neki nisu, oni koji su glasali birali su kandidate za koje misle da su najbolji. Nije iznenađenje pobeda Aleksandra Vučića, očekivalo se, možda ne u prvom krugu ,nije iznenađenje Saša Janković, kao ni Preletačević, iznenađenje su stranke koje su parlamentarne: SRS, Dveri i Dss koji i pored medijskog prostora u skupštini, narod nije prihvatio njihovu priču i spustiše se na sramotne procente, svi ispod cenzusa.

Mi u Srpskoj demokratskoj stranci smo posebno ponosni i zahvaljujemo se svim građanima koji su dali glas Milanu Stamatoviću. Neko će reći malo, ali u Srbiji koja je na putu da postane Severna Koreja, glas za čoveka iz naroda je glas za budućnost. Ujedno i čestitamo gospodinu Stamatoviću na pobedi u lokalu, čime je postao jedini predsednički kandidat koji je pobedio Aleksandra Vučića . Njegov primer, orjentacija ka Rusiji i branjenju srpskih nacionalnih interesa i duhovne obnove Srbije, je nešto što će i nama u Zrenjaninu u budućnosti biti zvezda vodilja. Ako može Čajetina, može i Zrenjanin !

Ovim putem pozivamo sve ljude koji su spremni da slede kurs kojim ćemo kormiraliti u narednom periodu da nam se pridruže i da stvaramo novi pokret i snagu koja će biti važan faktor u ovom gradu .

Kako reče sveti knez Lazar: Nije bitno u koji boj ideš i sa kojom vojskom , već koju svetinju braniš !

Pobedom u Čajetini , ipak se pokazalo da ima nade za Zdravu Srbiju – rekao je Darko Vujčin, predsednik srednjebanatskog okruga Srpske demokratske stranke.