Zrenjanin- U okviru  manifestacije „Noć muzeja“ u subotu, 20. maja, posetioci Kulturnog centra Zrenjanina, u periodu od 17 sati do 1 sat posle ponoći, moći će da pogledaju izložbu radova mlade umetnice, diplomirane slikarke – profesorke likovne kulture, Vere Tanasić.

Vera je član Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Učesnica je mnogobrojnih kolektivnih izložbi nacionalnog i međunarodnog karaktera održanih u Srbiji i inostranstvu. U Kulturnom centru će se predstaviti neobičnim reljefnim radovima, nastalim kao posledica velike ljubavi prema mozaiku, kojim se bavi od srednje škole.

Odsustvo kolorita i reljefnost izloženih slika, koje proizilazi iz njene želje da teksturu kamena prenese na platno, upečatljiva je karakteristika njenog izraza. Slike su nastajale postepeno od nedefinisanih formi do konkretnih oblika koji gledaocu ostavljaju slobodu za asocijacije. Umetnica je, u svojim putovanjima kroz čulno i rečima neizrecivo, neke od svojih radova nadograđivala i dodatno širila, pa su pojedini radovi dobili formu diptiha i poliptiha.