Zrenjanin- Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Predškolska ustanova Zrenjanin u ponedeljak, 3. juna sa početkom u 9.30 časova u Kulturnom centru Zrenjanina, organizuju svečani program i dodelu nagrada učesnicima u kategoriji predškolaca koji su učestvovali u manifestaciji „Mala čitalačka značka“.

U manifestaciji „Mala čitalačka značka“ učestvovala su deca iz 14 vrtića: „Alisa u zemlji čuda“, dve grupe vrtića „Biberče“, vrtić „Sunčica“, „Maslačak“, „Neven“, „Crvenkapa“, „Poletarac“, „Dečja radost“, „Kolibri“, „Cvrčak“, potom dve grupe vrtića pri OŠ „Branko Radičević“ Čenta i vrtić „Zvezdica“ Ečka.

 

U programu povodom završetka manifestacije za predškolce učestvuju:

  • Vrtić „Leptirić“  sa tačkom „Pepeljugina haljina“ (vaspitačice Adelina Pankarićan i Smiljka Nenadić )
  • Vrtić „Crvenkapa“ sa tačkom „Uspavanka“ (vaspitačice: Tihana Medarević i Nikoleta Petković)
  • Vrtić „Snežana“ sa tačkom „Kad se veštica zaljubi“  (vaspitačice Jasmina Vojnović i Marija Sabo)
  • Vrtić „Bambi“ sa tačkom „Daj mi krila jedan krug“ (vaspitačice Brankica Živkov i Smiljka Avramov)

O „maloj Čitalačkoj znački“

Dečje odeljenje biblioteke u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin dugi niz godina praktikuje kolektivni besplatni upis svih predškolaca zrenjaninskih vrtića u biblioteku. Početkom svake školske godine, vaspitači sa predškolcima posećuju Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke i deca dobijaju na poklon svoje prve članske kartice. Tokom godine deca dolaze sa vaspitačima i roditeljima na raznovrsne programe, imaju prilike da samostalno biraju knjige, a koriste i knjige koje su deo bibliotečkog kutka svakog vrtića.

Deca koja su želela da učestvuju u „Maloj čitalačkoj znački“ imala su zadatak da ilustruju ono što su samostalno ili uz pomoć odraslih pročitali.

Biblioteka će nagraditi  sve učesnike u manifestaciji značkama i slikovnicama koje je objavila za ovu priliku, a izložba dečjih radova sa „Čitalačke značke“ nakon završetka manifestacije biće otvorena na Dečjem odeljenju biblioteke.