“Mala čitalačka značka”: svečanost za predškolce u Kulturnom centru

Zrenjanin- Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” i Predškolska ustanova Zrenjanin u ponedeljak, 3. juna sa početkom u 9.30 časova u Kulturnom centru Zrenjanina, organizuju svečani program i dodelu nagrada učesnicima u kategoriji predškolaca koji su učestvovali u manifestaciji “Mala čitalačka značka”.

U manifestaciji “Mala čitalačka značka” učestvovala su deca iz 14 vrtića: “Alisa u zemlji čuda”, dve grupe vrtića “Biberče”, vrtić “Sunčica”, “Maslačak”, “Neven”, “Crvenkapa”, “Poletarac”, “Dečja radost”, “Kolibri”, “Cvrčak”, potom dve grupe vrtića pri OŠ “Branko Radičević” Čenta i vrtić “Zvezdica” Ečka.

 

U programu povodom završetka manifestacije za predškolce učestvuju:

  • Vrtić „Leptirić”  sa tačkom “Pepeljugina haljina” (vaspitačice Adelina Pankarićan i Smiljka Nenadić )
  • Vrtić “Crvenkapa” sa tačkom “Uspavanka” (vaspitačice: Tihana Medarević i Nikoleta Petković)
  • Vrtić “Snežana” sa tačkom “Kad se veštica zaljubi”  (vaspitačice Jasmina Vojnović i Marija Sabo)
  • Vrtić “Bambi” sa tačkom “Daj mi krila jedan krug” (vaspitačice Brankica Živkov i Smiljka Avramov)

O „maloj Čitalačkoj znački”

Dečje odeljenje biblioteke u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin dugi niz godina praktikuje kolektivni besplatni upis svih predškolaca zrenjaninskih vrtića u biblioteku. Početkom svake školske godine, vaspitači sa predškolcima posećuju Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke i deca dobijaju na poklon svoje prve članske kartice. Tokom godine deca dolaze sa vaspitačima i roditeljima na raznovrsne programe, imaju prilike da samostalno biraju knjige, a koriste i knjige koje su deo bibliotečkog kutka svakog vrtića.

Deca koja su želela da učestvuju u “Maloj čitalačkoj znački” imala su zadatak da ilustruju ono što su samostalno ili uz pomoć odraslih pročitali.

Biblioteka će nagraditi  sve učesnike u manifestaciji značkama i slikovnicama koje je objavila za ovu priliku, a izložba dečjih radova sa “Čitalačke značke” nakon završetka manifestacije biće otvorena na Dečjem odeljenju biblioteke.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

c
Copy link
Powered by Social Snap