Zrenjanin- Rehabilitacija 24 kilometra državnog puta prvog B reda broj 12 Zrenjanin – Novi Sad, od Zrenjanina do Žabaljske raskrsnice, u punom je jeku i radovi se trenutno izvode na tri odvojene lokacije. Saobraćaj je na tim deonicama delimično usporen, te se vozači pozivaju na oprez i prilagođavanje vožnje uslovima na gradilištima. Na dve deonice saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom, uz regulisanje kretanja semaforskom signalizacijom, dok je u zoni Žabaljske raskrsnice put sužen sa svih strana i saobraćaj takođe usporen i regulisan semaforima.

Radovi su počeli i na banatskoj strani, odnosno na teritoriji Grada Zrenjanina, tako da vozače prvo usporavanje saobraćaja očekuje još pre mosta na Tisi. Na ovoj deonici u toku je uklanjanje dosadašnjeg asfalta, u dužini od oko 500 metara.

 

Na bačkoj strani, prva deonica na kojoj su angažovani putari i mehanizacija preduzeća “Vojput” a.d. iz Subotice, počinje na 14. kilometru od izlaza iz Zrenjanina, odnosno neposredno nakon restorana “Debeli lad”. Saobraćaj se ovde takođe odvija naizmenično jednom trakom, uz regulisanje semaforima, a na ovom delu puta u toku su radovi na postavljanju završnog sloja asfalta u dužini od oko jednog kilometra.

Žabaljska raskrsnica pretrpeće novom regulacijom saobraćaja najviše promena, jer će na njoj, umesto dosadašnjih semafora, ubuduće biti kružni tok saobraćaja. Sva skretanja u desno biće odvojena od kružnog toka i u tu svrhu trenutno se odvijaju radovi na proširenjima raskrsnice. Proširenja će se produžiti i nakon raskrsnice, jer su na tim mestima predviđena i autobuska stajališta.

Kako je rečeno prilikom početka radova i posete gradilištu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović, ministra privrede Gorana Kneževića, gradonačelnika Čedomira Janjića, predstavnika JP “Putevi Srbije” i Evropske banke za obnovu i razvoj, vrednost ove investicije je 762 miliona dinara, uz očekivanja da će radovi biti završeni do novembra ove godine.

Izvor: zrenjanin.rs