Proteklog vikenda na terenima Ergele “Kelebija” održano je I kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega, takmičarske kategorije dvopreg, uzrasne kategorije seniori i juniori. A u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline, uz tehničku organizaciju Ergele „Bunford“ iz Subotice.

 

Tom prilikom učešće je uzelo četiri takmičara zrenjaninskog Konjičkog kluba „Quarter“ dva juniora i dva seniora  i ostvarili su tri plasmana. U konkurenciji juniora, a u disciplini „C“ – vožnja preciznosti, Vojislav Livada iz KK Quarter, zauzeo je drugo mesto sa grlima 326 Ema V i 22 Ema IV, dok je treće mesto zauzela juniorka KK Quarter, Aleksandra Trnjakov sa grlima Wera i Conversano Wera.

  

U konkurenciji seniora, a u disciplini „C“, boje KK Quarter su branili Roman Kadarjan i Dragan Trnjakov koji je zauzeo treće mesto sa grlima Wera i Conversano Wera.

Na taj način članovi KK Quarter iz Zrenjanina, uspešno su započeli sezonu takmičenja u vožnji zaprega 2017. godine.

Narednog vikenda sledi takmičenje u sinhron vožnji dvoprega i četvoroprega, na hipodromu ergele Zobnatica, a već 10.Juna članovi KK Quarter iz Zrenjanina sa svojim takmičarskim konjima putuju u Banja Luku na takmičenje „Pehar grada Banja Luka“.